Het weekend: invallers, een goede peptalk en een fles van 95 euro

Van Maastricht tot Hattem en op Eemsmond tot Walcheren, het afgelopen weekend werd er weer volop gehockeyd. Wij bekijken de socials van de Vierde tot en met de Overgangsklasse. Een greep uit de Instagramparels van de standaardteams.

Jouw team volgende week in deze rubriek? Stuur ons een DM

We zitten in de absolute slotfase van het seizoen. Het duurt niet lang meer of we kunnen genieten van de zomerstop. Maar zover is het nog niet. We beginnen ons overzicht in Sneek. Daar ontvingen de dames van de plaatselijke vierdeklasser de gasten van Quick Stick uit Heerenveen. Aan het duel ging nog flink wat geregel vooraf want Sneek beschikte slechts over vijf spelers. Kortom, er werd een flink beroep gedaan op de invallers. Ondanks dit ‘vreemdelingenlegioen’ werd Quick Stick met 4-1 verslagen in een wedstrijd met veel kaarten van verschillende kleuren. Het was een drukke dag voor de dames van Sneek, want na de wedstrijd en de lunch stond er nog een clinic voor de Jongste Jeugd op het programma.

De heren van Eemvallei reisden af voor een wedstrijd tegen Rijnvliet. Van tevoren hadden ze in een mail gelezen op tijd te komen in verband met een feest. Dat feest was nog niet begonnen toen Eemvallei het sportpark opdraaide. En de wedstrijd was, zo lezen we, ook niet bepaald een feest. Het spel liep niet en de tegenstand was taai. Toch pakte Eemvallei de drie punten met een 2-0 zege. En nog belangrijker, de ploeg behield de koppositie in Poule B. Volgende week is de laatste wedstrijd, thuis tegen UNO. Laten we er dan wel een echt feest van maken!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HC Eemvallei (@hc_eemvallei_heren1)

Hoewel de wedstrijd niet helemaal verliep zoals de dames van Ommoord voor ogen hadden, speelden ze een heerlijk potje tegen Bleiswijk. Het werd 4-0. Daarmee lijkt het er als een supereinde van het seizoen uit te gaan zien. Met nog twee wedstrijden te gaan staat Ommoord nog steeds bovenaan in de Derde Klasse A. De dames zullen alles op alles zeten om promotie en het kampioenschap binnen te halen. Next stop: de thuiswedstrijd tegen Tempo.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door OMHC Dames 1 (@ommoorddames1)

Goed nieuws voor de heren van Westland. Promotie naar de Tweede Klasse is definitief na de 5-4 zege op Gouda. En als het Westland ligt, blijft het daar niet bij. De mannen gaan ook voor het kampioenschap in Poule A. Nog maar twee wedstrijden winnen. We houden de socials in de gaten voor de updates.

Ook volgend seizoen spelen de dames van Beuningen in de Tweede Klasse mede dankzij een 3-1 overwinning op Twente. Na het verlies een week eerder was Beuningen gebrand om te winnen en zodoende klassenbehoud veilig te stellen. Na een kwart waarin de ploeg even aan elkaar moest wennen en vinden, ging dit steeds beter. Na rust startte Beuningen wat minder fel, maar pakte de ploeg het oude spel steeds beter op. Twente maakte daarentegen wel gelijk, maar na een goede peptalk maakte Beuningen in het vierde kwart het verschil.

De heren van FIT hebben de helft van de vier finales achter de rug. Zondag kropen de Amsterdammers door het oog van de naald tegen Ypenburg, dat nog volle bak strijdt om handhaving. Na een voorsprong voor FIT knokte Ypenburg zich terug en leidde na het derde kwart met 2-1. Het was voor FIT zaak om de koppies rustig te houden en twee goals te maken in het laatste kwart. Daarin slaagde de ploeg. Het won met 3-2 en pakte zodoende drie ongelooflijk belangrijke punten. Door het puntenverlies van de directe concurrent heeft FIT in twee wedstijden aan drie punten genoegd om te promoveren. En die punten kunnen komende zondag al worden gepakt in de thuiswedstrijd tegen Purmerend.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FIT HEREN 1 (@fitheren_1)

Beker. Check. Bloemen. Check. Badjas. Check. De dames van Noordwijk vierden na hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen de derde promotie op rij. Vorige week werd het kampioenschap gepakt na een 2-1 zege tegen Haarlem. Daarmee werd voor het eerst in de clubgeschiedenis promotie naar de Overgangsklasse afgedwongen. Dat moest worden gevierd met een DJ en een zanger.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Noordwijk Dames 1 (@noordwijkdames1)

Het seizoen voor de heren van Zoetermeer zit erop. Dat betekent terugblikken en afscheid nemen. Beginnend met de terugblik. Het was een seizoen met veel mooie maar helaas ook mindere momenten. Met name de laatste weken verliepen niet zoals Zoetermeer dat stiekem had gehoopt. Toch voert positivisme de overhand en kijkt de ploeg terug op een mooi seizoen met een geweldige groep en onvergetelijke herinneringen. Afscheid werd er genomen van een aantal zeer gewaardeerde spelers. Flip, Jesper, Rens, Olivier en Thomas werden bij de teamafsluiting met een lach, een traan en een fles van 95 euro nog flink in zonnetje gezet. Een totaal van 28 jaar trouwe dienst in Heren 1. Daarnaast werden de staf, begeleiding, sponsoren en supporters bedankt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MHCZ Heren 1 (@mhczheren1)


Wat vind jij? Praat mee...