Het weekend: op Stëlzer zetten, pak schaal en heerlijke douches

Van Maastricht tot Hattem en op Eemsmond tot Walcheren, het afgelopen weekend werd er weer volop gehockeyd. Wij bekijken de socials van de Vierde tot en met de Overgangsklasse. Een greep uit de Instagramparels van de standaardteams.

Jouw team volgende week in deze rubriek? Stuur ons een DM

Daar zijn we weer. Het was alweer een tijdje geleden, maar deze week is er weer een kersvers overzicht. We beginnen ons overzicht met een kampioen. In de Vierde Klasse A veroverden de dames van Scoop Delft de titel officieel na een 4-0 uitzege in Hoeksche Waard. Aanjager van de zege was Anna Kaandorp. Teruggekomen na een blessure zorgde haar doelpunt ervoor dat het team in actie werd gezet waardoor er nog drie doelpunten volgden. Maar niemand bij Scoop Delft twijfelde overigens aan een goede afloop, zo blijkt uit de Instagrampost. Op de teamfoto houden de dames een spandoek vast met de tekst: Geen paniek. We hebben Aniek!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Scoop Dames 1 (@scoopdames1)

Het geduld van de heren van Eemvallei werd danig op de proef gesteld. Hun vorige wedstrijd was namelijk op 14 april, ruim een maand geleden. Het was dan ook niet verrassend dat Eemvallei hongerig was en bij wijze van spreken het kunstgras opvrat. Daarvan was Uitgeest het slachtoffer. Mede dankzij vier doelpunten van Boris Tazelaar werd met 12-0 gewonnen. Door de overwinning en het gelijke spel van Mijdrecht tegen Soest is Eemvallei weer de nummer één in de Vierde Klasse B met nog speeldagen voor de boeg.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HC Eemvallei (@hc_eemvallei_heren1)

De dames van Horst, spelend in de Derde Klasse, blijven een vat vol verhalen. Het was een zware zondag voor de ploeg. Eerst de lange rit van bijna honderd kilometer naar Tillie en nog maar net bijgekomen van het verjaardagsfeest klonk het beginsignaal als een snerpend fluitje. Het was rommelig aan de kant van Horst dat Shot op voorsprong zag komen. Daarna ging het beter maar maakte Shot nog twee doelpunten. De hatelijke nul werd nog wel weggewerkt, maar het duel ging met een 3-1 nederlaag in de boeken. Niet alles was ellendig. Gelukkig kon Horst genieten van heeeeerlijke douches. De beste van dit seizoen luidde de conclusie. Een dikke tien was het eindoordeel van de dames, die natuurlijk ook weer genoeg memorabele momenten meemaakten. Een greep: Sharon moest uitsluitsel geven of de planten inderdaad wietplanten warene en Sanne vond van de muziek wel een Chef’Special-vibe uitgaan. Dat had ze goed opgemerkt, want het was ook Chef’Special.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HC Horst Dames 1 (@hchorstdames1)

Kampioen worden zonder zelf te spelen. Dat overkwam de heren van Westerduiven in de Derde Klasse D. Promotie naar de Tweede Klasse had de ploeg al op zak, maar Westerduiven zet het stapje omhoog dus nu ook met de titel op zak. En dit allemaal dankzij concurrent Buitenhout dat punten liet liggen tegen Dash (2-2).

De 1-0 winst op Liberty leverde de dames van Rijswijk in de Tweede Klasse drie hele belangrijke punten op. De uitslag had hoger uit moeten vallen, maar zoals het adagium in de topsport luidt: winst is winst. Met de drie punten in de tas gingen de dames de boel op Stëlzer zetten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rijswijk Dames 1 (@rhcdames1)

In het Driebergse Bos zijn de vreugdekreten na de 2-2 van de heren van Shinty in de laatste minuut tegen koploper Warande nog steeds te horen. Bij de openingstreffer bracht Shinty de theorie perfect in praktijk. Want ja, soms moet je gewoon luisteren naar wat je wordt geleerd. De woorden van de assistent klinken na alle trainingen nog steeds in het hoofd van de spelers: rond de strafbalstip moet je snel en kort afronden. Zo gezegd, zo gedaan dus door de heren van Shinty. Wordt het volgende week tegen Maarssen net zo’n spektakel?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Shinty H1 2023 – 2024 (@shintyh1)

Nooit opgeven, altijd doorgaan zoals de NAC-fans onder ons zouden zeggen! Het was het motto dat de dames van Warande afgelopen zondag op het lijf was geschreven. Van een 2-0 achterstand in het derde kwart knokte de ploeg zich terug naar een 4-2 zege. Kortom, wat een heerlijke comeback. Anniek van Dongen maakte een hattrick en extra blij en enorm trots was de ploeg op Maud de Koning die na ruim een jaar revalideren van haar kruisbandblessure weer minuten maakte.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Warande Dames 1 (@warandedames1)

Bij de heren van Union is het vizier alweer gericht op volgende week. Zet zondag 2 juni in de agenda. Dan speelt de ploeg in eigen huis de allesbeslissende wedstrijd tegen Upward. Bij een zege of een gelijkspel is Union verzekerd van de play-offs voor promotie naar de Overgangsklasse. Kortom, juich de ploeg zondag naar de play-offs.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Union H1 (@union_heren1)

Een laatste speeldag staat ook vaak in het teken van afscheid. In de Overgangsklasse A namen de dames van HOD, die als vijfde waren geëindigd in Poule A afscheid van Tedje, Kim, Juliette, Hanne, Maud & Maud en Frank. Zij werden bedankt voor hun inzet voor de club uit Valkenswaard.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hockeyvereniging HOD (@hockey_hod)

Feest in Asten. De champagne werd kwistig in de rondte gespoten. De heren van HCAS vierden het kampioenschap in de Overgangsklasse B na de 2-1 zege op Phoenix. Pak schaal dus voor de ploeg die we volgend seizoen in de Promotieklasse terugzien.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HCAS HEREN 1 (@hcas_heren1)


Wat vind jij? Praat mee...