Het weekend: een invaller uit Nepal en een mislukte milkshake

Van Maastricht tot Hattem en op Eemsmond tot Walcheren, het afgelopen weekend werd er weer volop gehockeyd. Wij bekijken de socials van de Vierde tot en met de Overgangsklasse. Een greep uit de Instagramparels van de standaardteams.

Jouw team volgende week in deze rubriek? Stuur ons een DM .

We beginnen in de Vierde Klasse met de dames van Doetinchem. Ondanks een belabberde voorbereiding zonder shirts zette de ploeg een goede wedstrijd neer in het mooie regenachtige en zonnige Druten. De plaatselijke trots werd door Doetinchem, zoals we lezen, met de grond gelijkgemaakt: 5-2. Na Pasen gaat de competitie verder. Wie zien we op 7 april om 12.45 uur langs de lijn in het mooie Doetinchem tegen Doorn?

Ondanks het weer beleefden de heren van Schoonhoven een heerlijke middag. De ploeg herpakte zich na vorige week – 6-1 verlies tegen DDHC – en hield de punten thuis. Tempo’34 werd met 5-1 verslagen. De kers op de taart was een heerlijk uitgetikte goal van Jonas en Lars. Het was al met al een lekkere zondag waarbij de supporters zich ook niet lieten afschrikken door het slechte weer. Zij trokken de ploeg erdoorheen, een ploeg die er even tussenuit knijpt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Schoonhoven Heren 1 (@smhc_heren1)

In de Derde Klasse besloten we weer eens een kijkje te nemen bij de dames van Horst. We waren benieuwd naar de memorabele momenten van het duel tegen Eersel en de douchetest aldaar. Om met dat laatste te beginnen: de Limburgse dames hebben het in hun post over kokendhete thee die ze uit de douche kregen. Ai. De dames van Horst waren met de zonnebril op de kop richting Eersel gereden. Het eerste kwart was het even wennen aan het veld. Daarna was het gaan met die banaan op het knollenveldje, lazen we op het Instagramaccount. Met een 3-1 zege in de tas keerde Horst huiswaarts. Best Bitch of The Week werd Sanne. Ze stond achterin te shinen. Ze zat overal tussen en op het laatst knalde ze nog even op het middenveld. Kortom de hashtag #proud was niet meer dan terecht. En dan de memorabele momenten. Lynn was haar scheenbeschermers vergeten. Eva kan echt genieten van lekkere cola en Sanne vindt zichzelf net zo wit als A4-papier. Overigens zag ze ook een banaan lopen. Tot slot nog de versnaperingen. Thee werd aangezien voor een milkshake en de kroketten en tosti’s waren lekker.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HC Horst Dames 1 (@hchorstdames1)

Jagende Joris, Pingelende Pino en Stofzuiger Sjoerd stonden goed aan bij de heren van Tempo, dat met 5-1 Culemborg versloeg en gedeeld eerste staat met Doorn in de Derde Klasse D. Kortom, alles om voor te spelen dus! Volgende week gaat Tempo op zoek naar paaseitjes en de week erna in Alblasserdam weer op zoek naar de drie punten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tempo Heren 1 (@tempoheren1)

Het weer was wisselvallig maar het spel van de dames van Bemmel was dat zeker niet. De ploeg wist hoe ze de tegenstander Eemvallei onder controle konden krijgen en al snel speelde Bemmel het eigen dominante spelletje. Er werd met 2-0 gewonnen. De drie punten waren eindelijk weer voor Bemmel. Na twee keer een gelijkspel was dit een heerlijke beloning voor de toewijding en energie. Ook behoudt Bemmel met deze score de aansluiting met de top twee.

Het was een meer dan prima zondag voor de heren van HDS. 0-6 winst bij directe concurrent FIT en veertien punten voor op de nummer twee DSHC. Kortom, op naar het kampioenschap in de Tweede Klasse A.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HDS Heren 1 (@hdshereneen)

Grauw. Zo omschreven de dames van Noordwijk niet alleen het weer, maar ook een beetje het begin van de wedstrijd tegen Qui Vive. Noordwijk speelde niet haar eigen spel en kon de bal maar moeilijk rond krijgen. Dat zorgde voor een valse start van de eerste helft met een 1-0 achterstand. Maar koppies op en door. Voor de supporters die mee waren gereisd naar De Kwakel was de tweede helft wat leuker. Noordwijk scoorde twee keer en die voorsprong lieten ze niet meer gaan ondanks dat keepster Loana in de slotfase nog even aan het werk werd gezet. De drie puntjes kon Noordwijk na het verlossende fluitsignaal in de zak steken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Noordwijk Dames 1 (@noordwijkdames1)

Blessures. Geschorste spelers. Het was voor de heren van Derby een klus om een volledig team op de been te brengen. Twee uur voor aanvang van het duel tegen Hudito had Derby de beschikking over tien spelers. Wat nu? JO18 kampte zelf ook met blessures en zowel Heren 2 als Heren 3 speelde hetzelfde tijdstip. Vlak voor de afslag werd bekend dat het duel van Heren 3 niet doorging. Dat was goed nieuws! Hidde Slobbe en Justin de Keizer werden uit hun eerste-elftalpensioen gehaald. De Keizer kwam 24 uur eerder nog terug uit Nepal. En de wedstrijd dan? Die ging met 3-2 verloren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HC Derby Heren 1 (@hcderbyheren1)

In de Overgangsklasse was er grote blijdschap bij de dames van AMVJ. De teamfoto op Instagram toonde brede glimlachen op het gezicht. Want de eerste drie punten zijn een feit!!!! Geschreven in kapitalen. De hekkensluiter heeft door de overwinning weer aansluiting gevonden bij de concurrentie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AMVJ Dames 1 (@amvjdames1)

De heren van Leonidas stomen door in de Overgangsklasse. Met de 2-1 winst op HCAS gaan de drie punten mee naar Rotterdam. De ploeg staat vierde in Poule B. Let’s gooooo Leonidas.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door R.H.V. Leonidas H1 (@leonidasheren1)


Wat vind jij? Praat mee...