Historisch foutje rechtgezet: Gooische eindelijk Bussumse grond

De grond waar hockeyclub Gooische op staat, is sinds vorige week onderdeel van de gemeente Bussum. Tot donderdag 17 december stond de club officieel op Hilversums grondgebied, ondanks dat de club dichter bij het Bussums centrum gelegen is en de meeste leden uit Bussum komen. 

Hilversums Wethouder van Sport, Floris Voorink, vond dat dit maar eens rechtgezet moest worden. Tijdens het overhandigen van de club aan de Sportwethouder van Bussum, sprak Voorink: ‘Het is een historisch foutje dat geslopen is in de landkaart van Hilversum en Bussum. Toen ik als wethouder Sport aantrad in Hilversum verbaasde het mij dat hockeyclub Gooische op Hilversums grondgebied bleek te liggen. Misschien moeten we dit varkentje maar eens wassen, want het slaat nergens op dat dit Hilversums grondgebied is.’ …

… ‘Vandaar dat ik met veel plezier kan aankondigen dat er in bestuurlijk Hilversum akkoord is om deze historische omissie op te lossen en van de grond – die voor vele Bussumers al jaren Bussumse grond is – ook echt Bussumse grond te maken.’ De Hilversumse wethouder sloot af met de overhandiging van een symbolisch potje Hilversumse grond.

Dat Gooische blij is met deze overdracht, blijkt uit de reacties op de website van de club: ‘Lang gewacht, stil gezwegen, nooit verwacht, toch gekregen!


Wat vind jij? Praat mee...