Hurley gaat samenwerking aan met Engelse club Bath Buccaneers

Voor het eerst in de clubgeschiedenis gaat THC Hurley zich ‘koppelen’ aan een buitenlandse club, in dit geval Team Bath Buccaneers uit Engeland. Het initiatief voor de samenwerking komt van Hurley-speler Andrew Eversden, die vorig jaar nog actief was als speler en coach bij de Buccaneers uit Bath. 

Komend weekend komen 3 bestuursleden van de Buccaneers naar Hurley om een kijkje te nemen in de ‘hockeykeuken’ van een Nederlandse topclub. De Engelse voorzitter, technisch directeur en trainer/coach van H1 zullen kennismaken met voorzitter van Hurley Huub Arendse, tophockey voorzitter Anton Hijlkema, H1 coach Simon Organ en technisch directeur Bas Bruin om zo de ‘twinning’ officieel in te luiden.

Uitwisseling

Tijdens het weekend kunnen beide clubs informatie uitwisselen en zal er een plan gemaakt worden om verdere samenwerkingen op te tuigen, laat Hurley weten. ‘Denk hierbij aan uitwisselingen van jeugd- en seniorenteams, versterkingen voor H1 en D1, het bieden van opleidingsplekken op de universiteit in combinatie met hockey en de aanwezigheid van teams tijdens internationale toernooien.’ De Engelsen zijn vanaf vrijdag 15 april op Hurley te vinden en kijken zondag ter afsluiting van de trip naar de wedstrijd Hurley H1 tegen Amsterdam H1.

Studeren en hockeyen

De hockeyclub ‘Team Bath Buccaneers’ is de grootste club in het westen van Engeland, en heeft tophockeyers geleverd aan onder andere de nationale ploegen van Ierland, Wales en Engeland. De club is verbonden aan de universiteit van Bath, waardoor studeren én hockeyen op hoog niveau mogelijk is.


1 Reactie

  1. frust

    Prima initiatief, helaas is Pinoke niet zo vooruitstrevend en vooral achterover aan het leunen met name als het om D1 gaat.


Wat vind jij? Praat mee...