Onderzoek: 21% sporters vindt nieuwe liefde op sportvereniging

Leden van een sportvereniging ontmoeten ruim 3 keer vaker (21%) hun partner via de sport dan de gemiddelde Nederlander (6%). De sport staat voor deze groep daarmee op de 3e plaats als belangrijkste plek om een nieuwe liefde te ontmoeten. Op 1 staat op vakantie of tijdens uitgaan, op 2 via werk, school of opleiding.

6 procent van de Nederlanders heeft zijn of haar huidige partner via de sport ontmoet. Maar onder verenigingsleden is dit percentage aanzienlijk hoger: 21%. En onder verenigingsleden die frequent op de vereniging te vinden zijn nog hoger: 28%. Dat blijkt uit het factsheet ‘Liefde door de sport’ die door het Mulier Instituut is uitgebracht.

Wanneer een verenigingslid minstens 2 keer per week op de sportvereniging is, heeft diegene aanzienlijk meer kans op het ontmoeten van een partner via de sport dan leden die minder vaak op de vereniging zijn. Dit geldt voor de huidige partner (28% vs. 14%), voor het hebben van een liefdesrelatie via de sport in het verleden (40% vs. 25%) en voor minder serieuze liefdesrelaties als onenightstands (33% vs. 19%).

‘Mensen die op elkaar lijken’

Sport brengt mensen bij elkaar die op elkaar lijken, stellen de onderzoekers. ‘In tegenstelling tot de populaire aanname ‘opposites attract’ blijkt dat veel relaties juist hun fundament hebben in gemeenschappelijke achtergronden, eigenschappen en interesses. De sportvereniging is een plek waar mensen die op elkaar lijken naar elkaar toe trekken.’

Benieuwd naar die sportieve liefdesverhalen? Morgen, op Valentijnsdag, licht hockey.nl 3 hockeystelletjes met een bijzonder verhaal uit.

hockeyliefde tabel liefde op de club

Wat vind jij? Praat mee...