Fotograaf Koen Suyk: ‘Ik wist meteen dat het een mooie foto was’

Hockeyfotograaf Koen Suyk heeft maandagavond de NSP-prijs van Sportfoto van het Jaar gewonnen. Hij kreeg de prijs voor een foto die hij op het EK in Londen maakte tijdens de wedstrijd Engeland-Duitsland. Op de foto is te zien hoe de Engelse speelster Alex Danson een soort snoekduik maakt.

‘Ik heb al héél veel reacties gehad’, zegt Suyk. ‘Mijn telefoon is gisteren en vandaag heel vaak afgegaan. Johan Wakkie was 1 van de eersten die me feliciteerden en Langs de Lijn heeft me gebeld. Ik heb ook veel reacties van mensen uit de hockeywereld gehad, ook op Twitter. Van Sjoerd Marijne, Alexander Cox en Jaap Stockmann bijvoorbeeld.’

‘Ze veerde op als een vis’

Suyk wist naar eigen zeggen meteen dat het een mooie foto was. ‘Op het moment dat ik ‘m maakte, kreeg ik een heel apart gevoel van binnen. Zo van: wat een mooie kiek. Zoiets voel je meteen aan. Een nominatie had ik stiekem ook wel verwacht. Maar niet dat ik zou winnen.’

Suyk beschrijft wat er op de foto te zien is. ‘Danson sloeg op goal, maar de bal kwam via de keeper terug. Toen probeerde ze ‘m uit de lucht te halen. Ze veerde op, een beetje als een vis’, aldus Suyk, die de foto een tijd geleden al op zijn visitekaartje liet drukken.

Kristallen camera

Suyk kreeg een kristallen camera uit handen van Klaas Jan van der Weij, de winnaar van vorig jaar, toen de prijs voor de 1e keer werd uitgereikt. Daarnaast mag Suyk, die 4 foto’s had ingestuurd, 1000 euro besteden aan fotoapparatuur.

LONDON - Unibet Eurohockey Championships 2015 in London. England v Germany . England Alex Danson tries to get the ball. WSP Copyright KOEN SUYK .

 


2 Reacties

  1. GabyvanHout

    Top foto gefeliciteerd en veel groeten.

  2. KareldeBeer

    Prachtig moment, cool vastgelegd, promotie voor het hockey, proficiat!


Wat vind jij? Praat mee...