Hockeyers genomineerd voor Sportgala Amsterdam

Maar liefst 3 hockeyers en 1 hockeycoach zijn genomineerd voor het Sportgala van Amsterdam 2015. Billy Bakker en Jaap Stockmann strijden met zwemmer Sebastiaan Verschuren om de titel Sportman van Amsterdam, Ellen Hoog is in de race voor Sportvrouw van Amsterdam en Alyson Annan is genomineerd in de coach-categorie.

In elke categorie strijden 3 genomineerden om de ‘Fanny’. Die zal uitgereikt worden op het Sportgala van Amsterdam dat op maandag 14 december 2015 georganiseerd wordt in Het Sieraad in Amsterdam. De winnaars worden gekozen door de vakjury en het Amsterdamse publiek.

Categorie Sportman

Billy Bakker, aanvoerder van Amsterdam Heren 1, heeft deze nominatie volgens de jury vooral te danken aan de belangrijke doelpunten die hij maakte op het EK hockey. In het succesvolle Nederlandse hockeyelftal was de in Amsterdam wonende Jaap Stockmann de sluitpost. De keeper hoefde door een sterk toernooi in 5 wedstrijden slechts 1 doelpunt te incasseren. De Internationale Hockey Federatie riep Stockmann in januari uit tot beste doelman van de wereld. De 2 hockeyers gaan het opnemen tegen zwemmer Sebastiaan Verschuren. Hij won in 2015 verschillende nationale titels en internationale toernooien en kwalificeerde zich met een 5e plaats op de 200 meter vrije slag op WK in Kazan voor Rio 2016.

Categorie Sportvrouw

Ellen Hoog was in 2014 al Amsterdamse sportvrouw van het jaar en is wederom genomineerd. De speelster van Amsterdam Dames 1 werd in 2015 uitgeroepen tot beste speelster van de wereld. Hoog neemt het op tegen Phanos atlete Marlou van Rhijn en rolstoeltennisster Jiske Griffioen.

Categorie Coach

Alyson Annan is genomineerd in de coach-categorie. Zij won met de dames van Jong Oranje de internationale Invitational Cup en kwalificeerde zich met de heren van Amsterdam voor de EHL. De KNHB stelde haar een aantal weken geleden aan als bondscoach van de Nederlandse dames. Annan neemt het op tegen 2 heren: zwemcoach Martin Truijens en roeicoach Mark Emke.


Wat vind jij? Praat mee...