Opmars van doordeweekse avondcompetitie in Brabant

De populariteit van de doordeweekse avondcompetitie blijft groeien. Het idee is simpel: aan de ene kant was er een aantal clubs dat niet al hun seniorenteams kwijt kon op de drukke zondagen, aan de andere kant waren er hockeyers die wel competitie wilden spelen, maar hun weekenden vrij wilden houden.

En zo wint de doordeweekse avondcompetitie, met name in Brabant, terrein. In de regio zuid-oost Brabant is het inmiddels een bekend fenomeen en wordt dit seizoen de competitie uitgebreid van 9 naar 12 ploegen. Nieuw zijn Venray en zowel Heeze als DVS leveren een extra team. De competitie start aanstaande donderdagavond. Deelnemende ploegen zijn Best, DVS (2x), Geldrop, Heeze (3x), Mierlo, Oranje-Rood (3x) en Venray.

Op 22 september start in oost Brabant een avondcompetitie voor gemixte teams. Momenteel zijn er 5 ploegen die zich hiervoor hebben opgegeven: Basko, Cranendonck, Heeze, Nuenen en Phoenix uit Belgiƫ.

Vanwege het succes van de doordeweekse avondcompetitie start ook de regio midden Brabant op 22 september met een damesvariant. Aan dit seizoen doen Breda, DDHC, Des, Drunen, Gilze-Rijen, Hilvarenbeek, Liberty, Waalwijk, Vlijmen en Zwart-Wit mee. Het nieuwe seizoen wordt afgetrapt met een openingstoernooi op DES in Kaatsheuvel – het allereerste toernooi voor doordeweekse avondhockeyers.


Wat vind jij? Praat mee...