Top 5 foto’s Grand Final – Willem Vernes

De eerste editie van de FIH Pro League zit erop. De landencompetitie werd afgelopen weekend afgesloten met de Grand Final. Onze fotograaf Willem Vernes zette – in willekeurige volgorde – zijn vijf mooiste, opvallendste foto’s van de finaleronde van de Pro League op een rij met een persoonlijke toelichting.

1.Een heerlijk duel tussen Tom Craig en Victor Wegnez. Een finale op het scherpst van de snede. Helaas door het vroege uitvallen van Arthur van Doren en Thomas Briels (de dag ervoor) werd het alleen in het slot nog even spannend.


 
2.Tom Boon scoort prachtig in duel met Sam van der Ven en Joep de Mol. De goal van het toernooi. Zijn ogen blijven gefocust op de bal, terwijl hij alle moeite heeft om Sam van der Ven te ontwijken.


 
3.De dames van Duitsland hebben de weg omhoog weer te pakken en lijken een van de kandidaten te worden voor de olympische titel in Tokio. Hier winnen ze de shoot-outs van Argentinië en worden uiteindelijk derde. De blijdschap bij Viktoria Huse is veelzeggend.


 
4.De beste speler van de wereld, Arthur van Doren, moet al na twee minuten het veld ruimen nadat hij keihard op zijn knie is geraakt. De finale was na twee minuten eigenlijk al gespeeld, daarvoor is hij te belangrijk voor dit team.


 
5.Het moest voor de dames van Nederland uit hun tenen komen. Dit is een toetje met een mooi goud randje na een ontzettend lang en zwaar seizoen. En nu eindelijk vakantie!


Wat vind jij? Praat mee...