UNO speelt op nieuw complex nu ook seniorenhockey

De Utrechtse hockeyclub UNO is verhuisd naar sportpark Vechtzoom. Op een gloednieuw complex aan de rand van de wijk Overvecht is de oorspronkelijke jeugdvereniging nu ook begonnen met seniorenhockey. Daar bleek in Utrecht vraag naar. Binnen no-time waren alle teams bezet en moest het bestuur zelfs potentiële leden teleurstellen.

Vanwege de wachtlijsten voor de jeugd bij clubs in de regio besloot een aantal ouders in 2015 de koppen bij elkaar te steken en UNO op te richten. In de beginperiode kon de club tijdelijk terecht bij voetbalclub Hercules. Omdat de ruimte daar te beperkt was, week de club uit naar sportpark Olympos op De Uithof. Ook op die locatie liep UNO tegen de grenzen aan, waardoor de club nu dus is verhuisd naar sportpark Vechtzoom.

Nu ook seniorenhockey

Op de nieuwe locatie op de kop van Overvecht ziet UNO mogelijkheden om zich te ontwikkelen tot een volwaardige hockeyclub. ‘De ambitie is om over vijf jaar naar zeshonderd leden te groeien, waarvan twee derde jeugd en een derde senioren’, zei voorzitter Harm Geels in november 2020, toen de kogel door de kerk was. Dat aantal is nu al zowat bereikt.

Bijna volledige teams van clubs uit de regio gaan het avontuur bij de nieuwe club in Overvecht aan. Aangevuld met onder meer gestopte hockeyers, die hun carrière nieuw leven inblazen. Aankomende zondag is het dan zover. Dan speelt UNO voor het eerst in de clubgeschiedenis seniorenhockey.


1 Reactie

  1. Runa Honig

    Gefeliciteerd! Dit is heel goed voor verbreding van de sport in wijken van Utrecht waar traditioneel weinig wordt gehockeyd.


Wat vind jij? Praat mee...