Week van de Scheidsrechter door veel clubs omarmd

Het is deze week, van 1 tot en met 9 oktober, Week van de Scheidsrechter: hét moment om de scheidsrechters eens goed in het zonnetje zetten. Veel hockeyclubs en ook de KNHB organiseren  deze week van alles omtrent de arbitrage op de clubs. Een greep uit de initiatieven. 

De KNHB geeft een clinic, gegeven door een topscheidsrechter, weg. Aan iemand die altijd inzetbaar is, een jong talent, of iemand die een steuntje in de rug verdient. Ben jij scheidsrechterscommissaris bij een hockeyvereniging en komt er nu meteen een naam in je op? Stuur dan uiterlijk zondag 9 oktober een mail met de naam van de scheidsrechter, zijn e-mailadres en een korte motivatie naar carolien.snieders@knhb.nl.

Maar ook de clubs zelf zijn actief bezig om de scheidsrechters de eer te geven die ze verdienen. Op het grote scherm bij Den Bosch werden afgelopen weekend grote foto’s afgebeeld van Nederlandse hockeyscheidsrechters. Echte helden! Komend weekend prijken de scheidsen wederom op het scherm.

1 week vd scheids

De leden van hockeyclub Alphen kregen gisteren een masterclass van bondsscheidsrechter Alwiene Sterk, die haar tips en tricks deelde. Op haar oude club komt ze ook nog eens een aantal teams fluiten. De scheidsrechters die komend weekend op HC Alphen fluiten kunnen rekenen op een applaus en een stuk taart na de wedstrijd.

Alphen

Bij Wateringse Veld is het dit weekend heerlijk fluiten: naast een consumptiebon krijgen alle scheidsrechters ook een lekkere muffin na hun fluitbeurt. Daarnaast worden de scheidsrechters door sommige teams in de watten gelegd met nóg meer zoetigheid, zoals scheidsrechter Tim hier op de foto, toen hij de JD2 van de club floot.

Wateringse Veld

En zo waren er nog veel meer mooie initiatieven. Laat jouw scheidsrechters ook weten dat je ze waardeert! #scheidsbedankt #fluitmee