Eerste Klasse (D): Craeyenhout in play-offs OVK na droomscenario

Vorige week schreven we al dat er nog vier ploegen in de race waren voor de vierde plaats – en dus play-offs – in Poule B. Craeyenhout stond er, met een zevende plaats, het minst gunstig voor, maar steeg uitgerekend in de laatste speelronde door een 4-1 winst van de zevende naar de vierde plaats. Deze beslissingen vielen zondag ook: Fletiomare pakte het kampioenschap in Poule B, Boxmeer is veroordeeld tot play-outs in Poule C, Gooische werd kampioen in Poule D, EHV speelt de play-offs en Apeldoorn de play-outs. 

Poule A

Het ging in Poule A in de laatste speelronde nergens meer om, en dat was in de uitslagen te merken. Prompt liet runner-up Leiden punten liggen tegen middenmoter Myra en speelde ook nummer drie van de ranglijst Alliance gelijk tegen nummer één-na-laatst Qui Vive. Amstelveen is, zoals bekend, kampioen. Haarlem moet in de play-outs gaan strijden om lijfsbehoud. Nummer 4 Alphen treft in de play-offs EHV uit Poule D.

Poule B

Drie plekken stijgen na één gewonnen wedstrijd, en daardoor op het nippertje de play-offs om de Overgangsklasse halen: dit droomscenario overkwam de dames van Craeyenhout. Zij wonnen met 4-1 van hekkensluiter Etten-Leur, en zagen de concurrentie precies doen wat zij hoopten: Zwart-Wit verloor en concurrenten Phoenix en Houten schakelden elkaar uit door gelijk te spelen. Vervolgens won Houten ook nog eens de shoot-outs, wat precies de uitkomst was die de Haagse dames nodig hadden. Waar drie honden vechten om een been… Vreugde alom dus bij Craeyenhout, dat daardoor de play-offs mag spelen. Zij treffen Hopbel.

En er was nog een ontknoping in Poule B die pas in de laatste speelronde plaatsvond: Fletiomare werd kampioen. Door op het nippertje van Zwart-Wit te winnen (2-3), bleven zij concurrent Schaerweijde voor en kon er een feestje worden gevierd.

Super Sunday was ook echt een super Sunday voor ons! Iets wat vooraf bijna onmogelijk leek is toch gebeurd! Wij gaan…

Geplaatst door Craeyenhout Dames 1 op Maandag 14 mei 2018

#TEAMTOPPER YESS KAMPIOEN!!! 💥🔥💙 BLAUWBRUIN on TOP❗️3-2 winst op @zwartwitdames1 !! GO FLETIO!!!!…

Geplaatst door Fletiomare Dames 1 op Zondag 13 mei 2018

Poule C

Boxmeer en Civicum maakten het in de laatste paar speelronden bijzonder spannend. De rode lantaarn werd heen-en-weer overgegeven door de twee rivalen uit dezelfde regio. Civicum bleek de beste eindsprint in petto te hebben. Zondag won de ploeg knap met 6-2 van Venlo, waardoor zij in de Eerste Klasse blijven en Boxmeer dat nog voor elkaar moet zien te krijgen in de play-outs. Eindhoven eindigt als kampioen in Poule C, maar kon dat feestje al eerder vieren. Hopbel speelt als beste nummer 4 tegen de slechtste nummer 4 Craeyenhout in de play-offs.

WE FLIKKEN HET! Wat een heerlijke pot, 6 – 2 winnen op eigen veld en de concurrentie verliest. Tot volgend jaar 1e klasse!!!!!! NU FEEST! #shotjesmiddag #isernogeenslijteropen

Geplaatst door Civicum Dames 1 op Zondag 13 mei 2018

Poule D

Gooische maakte zondag geen fouten tegen middenmoter GCHC en won met 4-0. Daarna kon het team de champagne ontkurken, want het kampioenschap was binnen. Runner-up Zwolle won weliswaar ook, maar had het niet meer in eigen hand. Ook EHV kon een feestje vieren. De ploeg won nipt met 1-2 van Upward, en dat was genoeg om de play-offs binnen te slepen, waar ze Alphen treffen. Voor de concurrent om die vierde plaats Ede is het seizoen daardoor nu afgelopen. Apeldoorn kwam niet tot winnen tegen Amersfoort en moet daardoor de play-outs spelen.

Vandaag speelden wij de laatste competitie wedstrijd van het seizoen en wat zijn wij BLIJ!!! Naast onze promotie zijn…

Geplaatst door Gooische HC Dames 1 op Zondag 13 mei 2018


Wat vind jij? Praat mee...