Eerste Klasse (D): Eindhoven promoveert naar Overgangsklasse

Eindhoven is de eerste ploeg die in poule C zeker is van promotie naar de Overgangsklasse. Wat er nog meer gebeurde in de Eerste Klasse Dames, lees je in deze round-up.

Poule A

In poule A was al bekend dat Amstelveen, Leiden en Alliance promoveren naar de Overgangsklasse. De spanning zat ‘m nog vooral in de strijd om de vierde plek, die recht geeft op deelname aan de play-offs voor promotie. Daarin deed Alphen uitstekende zaken. Het won met 2-1 van Xenios en zag directe concurrenten AthenA en Overbos verliezen. Daardoor staat Alphen nu vier punten los met nog twee wedstrijden te gaan.

Overbos lijkt door de nederlaag tegen Myra af te haken in de strijd om het playoff-ticket, maar dat was niet de enige schade die Overbos leed. Sterspeelster Suzanne hield, zoals je in de Facebookpost hieronder kunt zien, aan de vechtslag een dikke bult op haar voorhoofd over.

Poule B

In poule B hadden Fletiomare, Schaerweijde en Schiedam de promotie naar de Overgangsklasse al te pakken. Koploper Fletiomare won van DSHC en riep verdediger Jip uit tot teamtopper.

#TEAMTOPPER Geen oranje, maar in #blauwbruin 1️⃣-4️⃣ gewonnen van Hudito D1❗️Teamtopper Jip stond lekker te shinen…

Geplaatst door Fletiomare Dames 1 op Zondag 29 april 2018

Schaerweijde staat nog altijd tweede met een achterstand van slechts twee punten op Fletiomare en haalt komende vrijdagavond een wedstrijd in tegen Zwart-Wit. Phoenix, Craeyenhout, Houten en Zwart-Wit zijn nog altijd verwikkeld in een felle strijd om de vierde plaats, die maar één winnaar zal kennen. Het verschil in verliespunten tussen deze ploegen bedraagt slecht één punt.

Poule C

Door een overwinning op Venlo stelde Eindhoven als eerste ploeg in poule C promotie naar de Overgangsklasse veilig. MEP, Oss en Hopbel zullen de resterende twee wedstrijden uitmaken wie de competitie als nummers twee en drie beëindigen. Onderin is de strijd tussen Civicum en Boxmeer nog altijd niet beslist. Beide ploegen verloren afgelopen zondag. Civicum heeft zes punten, Boxmeer vijf. De ploeg die de competitie afsluit als hekkensluiter, is veroordeeld tot het spelen van play-outs om lijfsbehoud.

Poule D

EHV en Ede zijn nog altijd verwikkeld in een strijd om de vierde plaats in poule D, de poule waarin Gooische, Zwolle en Naarden al zeker zijn van de eerste drie plekken. Amersfoort, Bully en Apeldoorn kunnen allemaal nog als laatste eindigen. Beuningen won met 2-0 van Apeldoorn en zag speelster Willemijn helaas een blessure oplopen waardoor zij de rest van het seizoen is uitgeschakeld.


2 Reacties

  1. suzanvanzeist

    Poule B: Schaerweijde haalt wedstrijd in tegen Zwart-Wit en niet Fletiomare.

    1. marcovannugteren

      Klopt. Was ongelukkig opgeschreven. Is nu aangepast. Dank voor het doorgeven.


Wat vind jij? Praat mee...