Eerste Klasse (D): Wie speelt er play-offs in poule B?

 Amstelveen en Eindhoven zijn al kampioen, Fletiomare, Schaerweijde, Gooische en Zwolle strijden nog om het kampioenschap in de laatste speelronde. En er er zijn nog meer spannende ontknopingen zondag: speelt Civicum of Boxmeer play-outs? En wie van de vier eindigt als vierde in poule B?

Poule A

Er is nog één wedstrijd te gaan, maar in poule A is eigenlijk alles al beslist. Amstelveen is de trotse kampioen, Leiden en Alliance promoveren en Alphen speelt play-offs om promotie. AthenA moet afhaken in de strijd om plek 4. De Amsterdamse dames hadden bijna gestunt tegen koploper Amstelveen, in een wedstrijd die maar liefst negen goals kende (5-4). Als AthenA had gewonnen was de strijd om plek vier nog open geweest, aangezien Alphen verloor zondag. Ook onderin is het al klaar: Haarlem weet dat het play-outs om lijfsbehoud moet gaan spelen. De ploeg won zondag echter wel knap met 2-1 van Alkmaar.

5-4 gewonnen van Athena op eigen veldje!! Deze #strijders zijn niet te verslaaaan!! 🔥🔥🔥🔥🔥🔥#kampioenen #strijders #niettestoppen

Geplaatst door Amstelveen Dames 1 op Zondag 6 mei 2018

Poule B

Wie speelt er play-offs in poule B? Dat is de grote vraag die pas in de laatste speelronde beslist gaat worden. Liefst vier ploegen zijn nog in de race: Zwart-Wit, Phoenix, Houten en Craeyenhout. Alleen Zwart-Wit wist zondag te winnen en staat daardoor op de beste uitgangspositie, maar de Bredase dames sluiten af tegen koploper Fletiomare en gaan dus een pittige wedstrijd tegemoet. Twee andere concurrenten Houten en Phoenix treffen elkaar in wat een bijzonder spannende onderlinge wedstrijd gaat worden. Craeyenhout heeft op papier de gemakkelijkste tegenstander, hekkensluiter Etten-Leur, maar is zelf afhankelijk van wat de concurrentie doet. Ook het kampioenschap is nog niet beslist en gaat tussen Fletiomare en Schaerweijde. Wij zeggen: succes allemaal zondag!

📣‼️ OPROEP ‼️📣 Wij hebben jullie support nodig aanstaande zondag! We hebben het zelf in de hand. Winnen we zondag,…

Geplaatst door Zwart Wit Dames Één op Maandag 7 mei 2018

Poule C

Eindhoven is al kampioen in poule C, maar toch zal het gelijkspel tegen Hopbel ze afgelopen zondag niet lekker hebben gezeten. Hopbel stelde daarmee wel de play-offs om promotie veilig, omdat concurrent Warande verloor van HOD. Verder is het nog enorm spannend wie er play-outs zal moeten spelen. Boxmeer en Civicum verkopen hun huid momenteel duur en haalden er zondag tegen respectievelijk Goirle en HCAS allebei een gelijkspel uit. Boxmeer wist de shoot-outs te winnen en veroverde daardoor de elfde plek weer terug op Civicum. De ploegen staan in punten wel gelijk, dus zal alles afhangen van komende zondag.

Hopppaaatttteeee! Winst met shootouts!Elfde plek weer voor ons! Nog één week knallen! #verdiend #girlsingreen

Geplaatst door MHC Boxmeer Dames 1 op Zondag 6 mei 2018

Poule D

Gooische en Zwolle strijden nog om het kampioenschap in poule D. Beide ploegen scoorden afgelopen zondag 7 keer en slijpen de messen voor de laatste speelronde, waarin de beslissing gaat vallen. Gooische staat 1 punt voor en heeft dus de beste papieren voor het kampioenschap. EHV en Ede strijden nog om een play-offticket en staan in punten gelijk. Onderin is Amersfoort veilig maar kunnen Apeldoorn of Bully nog veroordeeld worden tot het spelen van play-outs.

Lieve EHV'ers,Zondag was een heerlijk dagje. Er was zon, veel zon. Er waren veel punten (whoop Dames 2 en Heren 1!!)….

Geplaatst door EHV Dames 1 op Dinsdag 8 mei 2018


Wat vind jij? Praat mee...