Eerste Klasse Dames PO 1.2: Spectaculaire comeback van Weert

In de play-offs van de Eerste Klasse bij de Dames is zaterdag nog altijd geen beslissing gevallen. Alle acht ploegen moeten zondagmiddag op herhaling. Het meest spectaculaire duel had plaats in Limburg, waar Weert zich tegen Leiden vanuit een kansloze positie knap terugknokte.

Weert – Leiden 2-2 (0-2)

Leiden verspeelde in Limburg in de slotfase een veilige 2-0 voorsprong en daarmee een directe kans op promotie naar de Overgangsklasse. De ploeg van trainer/coach Eddie Simmons, die de eerste onderlinge wedstrijd donderdag nog met 5-1 had gewonnen, liet de thuisclub in de laatste twee (!) minuten terugkomen in de wedstrijd. Na de aansluitingstreffer van Selena Lijnsvelt in de 68ste minuut kreeg Weert na het laatste fluitsignaal nog een strafcorner te nemen: Jasmina Smolenaars speelde de eerste uitloper uit en pushte vervolgens knap raak: 2-2.

Zodoende moesten shootouts de beslissing brengen. Daarin had Weert de sterkste zenuwen (3-2) en leed Leiden haar eerste nederlaag van dit seizoen. Zondag volgt de derde en beslissende wedstrijd op het terrein van Weert.

16′ Annick de Boer (sc) 0-1
26′ Bauke Spoon 0-2
68′ Selena Lijnsvelt 1-2
70′ Jasmina Smolenaars (sc) 2-2
Weert wint na shootouts (3-2)

Gooische – Cartouche 2-1

Gooische (foto) herstelde zich in de tweede wedstrijd tegen Cartouche knap van de eerdere 3-0 uitnederlaag, afgelopen zonderdag. Door de thuiszege staan beide ploegen morgenmiddag opnieuw tegenover elkaar.

Doelpuntenmakers nog niet nader bekend

Zwolle – Amstelveen 3-1 (1-0)

Zwolle en Amstelveen waren in de eerste helft lange tijd aan elkaar gewaagd, maar na het openingsdoelpunt van Amber Gorter tien minuten vóór rust trok de thuisploeg de wedstrijd langzaam maar zeker naar zich toe. Door de 3-1 zege herstelde Zwolle zich van de 3-2 nederlaag van afgelopen donderdag en mag het zondag op eigen veld proberen de finale van de play-offs in de Eerste Klasse te bereiken.

25′ Amber Gorter (sb) 1-0
40′ Amber Gorter (sc) 2-0
60′ Sophie Locht 3-0
65′ Doelpuntenmaker niet nader bekend (sb) 3-1

Alecto – Oss 2-4 (1-2)

Ook Alecto en Oss moeten op herhaling. Alecto stond er uitstekend voor na de 2-1 zege in Brabant van donderdag, maar kon het op eigen veld niet afmaken. Na de openingstreffer van Oss-speelster Iza Tulkens kwam de ploeg uit Leiderdorp nog wel langszij via Meike van Haeringen, maar daarna liep Oss gemakkelijk weg. De derde wedstrijd vindt zondag opnieuw plaats op het terrein van Alecto.

10′ Iza Tulkens 0-1
24′ Meike van Haeringen 1-1
27′ Lynn van Rodijnen 1-2
42′ Tess Olde Loohuis 1-3
53′ Tess Olde Loohuis 1-4
64′ Karlijn Koster 2-4