Round-up 1K (D): Alecto op stoom, koplopers blijven winnen

Weinig verrassingen in de negende speelronde in de Eerste Klasse Dames. Alle koplopers en nummers 2 op de ranglijst wonnen hun wedstrijden. Alecto deed goede zaken in poule B, door nummer 3 Warande thuis met een overtuigende 3-0 te verslaan. 

Poule A

De koploper tegen de hekkensluiter was zoals verwacht niet de meest spannende wedstrijd in poule A. Leiden kwam net niet tot de tien, maar wist Hilversum wel met maar liefst 9-0 te verslaan. Ook runner-up Amstelveen maakte geen fouten. Uit bij stadsgenoot Myra won de ploeg met 0-2, waardoor de afstand met Leiden slechts 1 puntje blijft. Fletiomare knikkerde AthenA uit de top 3, door thuis met 3-0 te winnen. Daardoor staat Fletio nu 4e en AthenA 5e. De 3e plaats wordt nu bezet door Overbos, dankzij de 5-2 winstpartij op Haarlem. VVV sleepte het 2e puntje van het seizoen binnen door met 2-2 gelijk te spelen tegen middenmoter Alkmaar. Ook Alliance en Naarden verdeelden de punten.

Poule B

Runner-up Alecto deed goede zaken zondag, door de nummer 3 Warande thuis met een overtuigende 3-0 te verslaan. Het gat tussen Alecto en koploper Cartouche bedraagt nog steeds 3 punten: Cartouche won met 2-0 van Zwart-Wit. Verder had Schiedam weinig moeite met Alphen (5-0) en passeert Zoetermeer Breda op de ranglijst, door de 4-1 thuisoverwinning op de Bredase dames. Hudito hield de 3 punten in eigen huis door een 3-0 overwinning op hekkensluiter Gouda. DSHC won met dezelfde cijfers van het lager geplaatste IJssel.

Poule C

De koploper en runner-up in poule C wonnen hun wedstrijden overtuigend. Nummer 1 Weert won uit bij HOD met 2-7 en runner-up Oss won nog overtuigender: met maar liefst 8-0 van rode lantaarndrager Concordia. Ook nummer 3 Venlo won met afstand. Tegen Uden werd het 6-0. Oedenrode won met 3-2 van Hopbel, waardoor ‘Rooi’ nu 4e staat en Hopbel 5e. Middenmoters MEP en Eindhoven verdeelden de punten (1-1) en Goirle pakte belangrijke punten tegen HCAS (3-1).

Poule D

Koploper Gooische maakte de verre rit naar Groningen niet voor niets: de ploeg won uit met 0-3 van GCHC. Ook runner-up Zwolle wist van een Groningse ploeg te winnen. Thuis tegen Groninger Studs werd het 4-0. De spannendste clash in poule D was die tussen nummers 3 en 4 Bully en Ede. Bully won thuis met 4-2, waardoor het de 3e plaats bemachtigd en Ede naar de 4e plaats stuurt. Beuningen en Phoenix lieten hun kansen om de 3e of 4e plaats te bemachtigen liggen: de ploegen strandden op een 1-1 gelijkspel. Amersfoort zag Upward passeren op de ranglijst, na de 1-4 thuisnederlaag, en GHBS was de enige Groningse ploeg die wel wist te winnen: met 4-1 van hekkensluiter Deventer.


Wat vind jij? Praat mee...