Round-up 1K (D): Cartouche wint, VVV eruit, play-offs voor Zwolle

Wat weten we allemaal na speelronde 19 in de Eerste Klasse Dames? De tweede degradant van Poule A naast Hilversum is VVV. Cartouche won de belangrijke wedstrijd om de titel van Alecto. En Zwolle heeft na een overwinning play-offs sowieso binnen. Nog drie speelronden te gaan om de overgebleven zaken te beslissen.

Poule A

Nadat het doek vorige week viel voor Hilversum werd zondag de tweede degradant van Poule A bekend. Een nipte nederlaag (0-1) tegen koploper en buurman Amstelveen was de nekslag voor VVV. Nummer 10 Alliance kwam zelf niet in actie, maar weet in ieder geval al wel dat het volgend seizoen weer Eerste Klasse speelt. Mede-koploper Leiden won van Alkmaar. De enige andere ploeg die theoretisch gezien nog kans maakt op de play-offs is Overbos, dat -4 van Myra won. Dan moet het in drie wedstrijden minstens zeven punten goedmaken en dat Amstelveen en Leiden dat gaan weggeven lijkt onmogelijk. Hilversum, dat sinds vorige week weet dat het volgend seizoen Tweede Klasse speelt kon het tegen Fletiomare niet meer opbrengen en verloor 12-1.

Het duel tussen AthenA en Alliance werd niet gespeeld en wordt op een later moment ingehaald.

Poule B

De wedstrijd waar het allemaal om draaide in Poule B was natuurlijk Cartouche – Alecto. De beide koplopers. Het duel werd een prooi voor thuisploeg Cartouche, dat de Leiderdorpers met 4-2 naar huis stuurde. Door die zege staan de Voorburgers nu drie punten los van de nummer 2. Warande, dat gelijkspeelde tegen Breda, volgt op nog eens drie punten van Alecto.

Voor Gouda is het over en uit. De ploeg speelde nog wel 2-2 tegen middenmoter Zoetermeer, maar het gat met de veilige plek 10 is te groot om de resterende drie wedstrijden te overbruggen. Nummer 11 IJssel hoeft maar twee punten goed te maken op Alphen. Laatstgenoemde pakte zondag een puntje (2-2) tegen HUDITO, dat met negentien punten ook nog niet op haar lauweren kan rusten.

Poule C

Weert is de gedoodverfde kampioenskandidaat in Poule C, ondanks dat de Limburgers zondag tegen Eindhoven gelijkspeelden. De enige overgebleven concurrent voor de titel, Oss, won wel, met 4-1 van Uden, en voert de druk ietsjes op. Weert staat nog altijd zeven punten voor, dus het kampioenschap kan hen bijna niet meer ontgaan.

Het gaat waarschijnlijk te laat zijn om degradatie te voorkomen, maar Concordia heeft de geest gekregen. Nadat Concordia dit seizoen nog geen enkele punten pakte, won het zondag voor de tweede keer op rij. Dit keer was middenmoter Oedenrode de pineut. Als de Roermonders op dit tempo doorgaan en HCAS pakt geen enkel punt meer, is er een groot hockeywonder mogelijk. Nummer 9 Goirle weet na de remise tegen nummer 4 MEP dat het volgend jaar weer Eerste Klasse mag spelen.

Poule D

In Poule D vechten Groninger Studs en Deventer onderling uit vooral niet laatste te worden, al lijkt dat in de praktijk niet veel te gaan uitmaken. De nummer 11 en 12 van de Eerste Klasse degraderen direct en beide ploegen hebben elf punten, dat is acht punten minder dan nummer 10 Beuningen. Het wordt dus nog knap lastig om dat gat te dichten, al pakten de studenten een mooi punt tegen de stadgenoten GCHC.

De titel komt steeds dichterbij voor Gooische. De ploeg staat na een ruime zege op GHBS (1-5) nog altijd zes punten voor op Zwolle, dat ook makkelijk won van Upward (5-2). Zwolle heeft dankzij die zege play-offs binnen.


Wat vind jij? Praat mee...