Round-up Eerste Klasse (D): Amstelveen pakt koppositie

Een wisseling van de wacht in de Eerste Klasse Dames. Leiden raakte haar koppositie in Poule A kwijt, na een gelijkspel tegen Myra. Daar profiteerde Amstelveen optimaal van door de koppositie over te nemen. In Poule D leed koploper Gooische puntverlies, maar runner-up Zwolle kon niet profiteren: de ploeg verloor van Ede. 

Poule A

Leiden is de koppositie kwijt, na het gelijkspel (1-1) tegen Myra. 4 minuten voor tijd leek Leiden de winnende te scoren, maar Myra trof 3 minuten voor tijd ook doel, waardoor Leiden tegen het 1e puntverlies aanliep. Amstelveen kon daarvan profiteren: de ploeg won met 1-2 bij Alliance en mag zich – op doelsaldo – de nieuwe koploper noemen. Ook Fletiomare steeg op de ranglijst. De ploeg bezet nu de 3e plaats, doordat er met 4-3 werd gewonnen van directe concurrent Overbos. Haarlem nam 3 punten mee uit Amsterdam: de dames wonnen met 1-4 bij VVV. Verder won AthenA nipt, met 2-1 van hekkensluiter Hilversum. Naarden wist thuis geen punten te pakken. De ploeg verloor met 2-4 van Alkmaar, dat daardoor nu op een gedeelde 4e plaats staat, samen met Overbos en Myra.

Poule B

Maar liefst 6 ploegen uit Poule B kwamen zondag niet tot scoren. 3 ploegen wisten de goal echter wel meerdere malen te vinden. Koploper Alecto kwam uit tegen hekkensluiter HUDITO niet In de problemen (0-4), en heeft daardoor nog steeds de volle buit aan punten. Nummer 3 Warande won al even overtuigend met 4-0 van DSHC. Invalkeepster uit de MA1 Claire Vermeulen hield haar doel knap school. En als laatste wist Breda maar liefst 5 keer te scoren tegen IJssel: 5-1. Cartouche won minder overtuigend, met 0-1 bij Schiedam. Maar 3 punten zijn 3 punten en daardoor staat Cartouche, dat ook nog geen enkel punt morste, nog altijd gedeeld koploper met Alecto. Alphen won met dezelfde cijfers van Gouda, dat daardoor samen met HUDITO puntloos onderaan hangt. In de wedstrijd Zoetermeer – Zwart-Wit werd niet gescoord, waardoor de Bredase dames op de 4e plaats komen te staan.

Poule C

Weinig verrassingen in Poule C afgelopen zondag: de topploegen won zijn wedstrijden en de hekkensluiters wisten niet te stunten. Alleen Eindhoven ging onderuit en zakt van de gedeeld 2e naar de 4e plaats op de ranglijst, door het gelijkspel (1-1) tegen Venlo. Weert gaat, met 15 punten uit 5 duels, aan kop. Uden werd met 3-1 naar huis gestuurd. Nummer 2 Oss wist thuis met 3-2 van Goirle te winnen en Hopbel was met 3-1 te sterk voor Concordia, dat daardoor op 0 punten blijft staan. Concordia blijft echter positief, en zag goede kansen deze wedstrijd. MEP hield 1 puntje over aan de wedstrijd tegen Oedenrode en HOD was met 4-2 te sterk voor HCAS.

Poule D

Er werd weinig gescoord in Poule D deze 5e speelronde: geen enkele ploeg vond het doel vaker dan 2 keer. Koploper Gooische liet punten liggen tegen nummer 10 Deventer. Beide partijen kwamen niet tot scoren. Voor Deventer, dat naar eigen zeggen scherp begon aan de wedstrijd, een heel welkom punt. Zwolle had door het puntverlies van Gooische de kans om alleen op kop te komen, maar liet die kans liggen. Ede ging er met 3 punten vandoor bij de Zwollenaren (1-2), en behoudt daardoor de 3e plek. Amersfoort hield maar 1 puntje over aan het duel met hekkensluiter GCHC en de Groninger Studs verloren van Beuningen (2-1). De enige Groningse ploeg die wel 3 punten pakte was GHBS: het werd 2-0 tegen Bully. Upward trok ten slotte met 0-1 aan het langste eind bij Phoenix, waardoor de dames uit Arnhem die ploeg voorbijstreven op de ranglijst.


Wat vind jij? Praat mee...