Round-up Eerste Klasse (D): Leiden voert boventoon, HOD wint

Speelronde 3 leverde voor een aantal ploegen hun 1e punt(en) op. Onder andere HOD, Beuningen en Upward wonnen hun wedstrijd en klommen flink op de ranglijst. Opvallend was wel dat er in poule B 4 ploegen zijn die geen enkel punt pakten. Daarnaast beschikken bijna alle poules over meerdere ploegen die de maximale score behielden. Alleen Leiden uit poule A sloeg een gaatje met de concurrentie en zit nu alleen bovenop de apenrots. De grootste uitslag viel te noteren in poule D. Gedeeld koploper Gooische stuurde de Groninger Studs met 7-1 weer naar het hoge noorden. 

Poule A

In poule A voert Leiden sinds zondag de ranglijst aan. De dames uit de Sleutelstad wonnen overtuigend met 3-0 van Haarlem en zagen naaste concurrent Amstelveen met 1-1 gelijkspelen bij AthenA. De Leidse dames hebben met 9 punten uit 3 wedstrijden de maximale score, terwijl Amstelveen nu op 7 punten staat. Promovendus Fletiomare deed wederom goede zaken door de thuiswedstrijd tegen VVV te winnen. De Utrechtse formatie heeft daardoor 6 punten waarmee ze voorlopig de 3e plaats bezetten. Deze plek delen ze met Alliance, dat thuis een 4-1 zege boekte op Myra. Op slag van rust tekende de thuisploeg via Chantal Hout vanuit een strafcorner voor de 1-0. Na de thee kwamen de bezoekers dankzij een benutte strafbal snel op gelijke hoogte. Vervolgens was het woord weer aan Alliance dat via doelpunten van Lina ter Hennepe, wederom Chantal Hout en Bo Ladru uitliep naar een 4-1 voorsprong. Dit bleek tevens de eindstand waarmee de Heemstedenaren de punten in eigen huis hielden. Last but not least speelde Naarden thuis met 1-1 gelijk tegen Overbos. Het was hun 3e gelijkspel op rij, waardoor ze nog steeds ongeslagen zijn.

Poule B

In poule B kwam uit alle duels een winnaar voort. Cartouche en Alecto hebben met 3 gewonnen duels nog steeds een 100% score. Zij wonnen allebei hun uitwedstrijd tegen respectievelijk Zoetermeer (2-4) en Breda (2-3). Onderin bevinden zich 4 ploegen – HUDITO, Breda, Gouda en de IJssel – die vooralsnog geen enkel punt vergaarden. Volgende week komt daar sowieso verandering in, dan treffen de IJssel en Gouda elkaar. Tot slot won Schiedam op eigen veld overtuigend van Warande. De dames van Warande stonden tot voor aanvang van de wedstrijd op een gedeelde 1e plek. Desondanks keek de koploper al vroeg tegen een 1-0 achterstand aan dankzij een benutte strafcorner van Myrna Tanis. Vrij snel na de openingstreffer verdubbelde Sarah Oosterom na een sterke aanval de marge. De thuisploeg bleef druk zetten en dit resulteerde in de 1e helft nog in de 3-0 via Rosanne de Kreek en de 4-0 namens wederom Oosterom. In de 2e helft besloot Warande alles of niets te spelen en wisselde zij de doelvrouw in voor een veldspeelster. Het leidde tot de 4-1. Ondanks meerdere kansen scoorden beide ploegen niet meer waardoor Schiedam als winnaar van het veld stapte.

Poule C

In poule C won Uden als enige ploeg de uitwedstrijd. Tegen Concordia werd het 1-4 en daarmee namen ze de punten mee naar huis. In de overige wedstrijden won steevast de thuisploeg. Gedeeld koplopers Oss en Eindhoven troffen elkaar op het veld van Oss. In een spannende pot trok de thuisploeg aan het langste eind. Het werd 4-3 voor de Ossenaren die hierdoor nog steeds aan kop blijven in poule C. Eindhoven kelderde een paar plekken en staat nu op een gedeelde 3e plek met Hopbel en MEP. Laatstgenoemde ploeg had tot aan zondag de maximale score en speelde uit tegen Weert dat eveneens al haar duels won. Na 70 minuten stond er een 3-2 stand op het scorebord in het voordeel van de thuisploeg. De doelpunten van Marleen Bordat en Ivet van Schaijk namens MEP bleken niet voldoende om aanspraak te maken op een punt. Tot slot pakte HOD de 1e punten van het seizoen. In Valkenswaard versloegen ze Goirle met 3-1 waardoor ze flink wat plekken stegen op de ranglijst.

Poule D

In poule D staat tot slot geen enkele ploeg meer op de hatelijke ‘0’. Beuningen won van Bully met 2-1 en Upward versloeg Deventer met 1-2. Hiermee klommen beide ploegen een paar plekken op de ranglijst en hebben ze elk 3 punten uit 3 wedstrijden. Zwolle en Gooische bouwden voort op hun winning streak. De Zwollenaren wonnen in Groningen met 3-4 van GHBS. Doelpuntenmakers aan de kant van GHBS waren Mieke Martens, Serena Alserda en Andrea van Luyck. Gooische verpulverde op eigen veld de Groninger Studs met 7-1. Tot slot hielp GCHC de ploeg van Ede aan het 1e puntverlies. Het team hield op eigen veld Ede op 1-1 dat daardoor 7 punten uit 3 wedstrijden heeft.

De 5 doelpuntenmakers van Gooische

De 5 doelpuntenmakers van Gooische


Wat vind jij? Praat mee...