Eerste Klasse (H): Zesklapper voor EHV en Alphen

Promovendus Alphen presteerde afgelopen weekend opnieuw uitstekend en telt een puntentotaal van negen. Dat lukte ook de promovendus uit Eindhoven. In Poule B kende ieder duel een winnaar en een verliezer. Shinty, Bully, MEP, VVV, Alkmaar en Warande hebben ook na de derde speelronde, nog geen punten.

Poule A

Alkmaar staat na drie speelrondes nog steeds stijf onderaan. De ploeg verloor meet 2-4 van Rood-Wit. Net als VVV, die ook nog geen punten heeft. Ook zij verloren dit weekend opnieuw. Dit keer werd het 4-1 voor Fletiomare, die daarmee de eerste overwinning binnen heeft. Promovendus Alphen dendert maar door en weet ook deze speelronde te winnen. Met een 4-6 overwinning waren de nieuwkomers te sterk voor Bennebroek. Overbos deelt de punten met AMVJ. Na 70 minuten stond het scorebord op 2-2. Terriërs won met 2-0 van Houten en Myra ging met drie punten naar huis, na de wedstrijd tegen Alliance (1-4).

Poule B

Zes wedstrijden die stuk voor stuk een winnaar kende. Ook koplopers Schiedam en Etten-Leur pakten de volle buit tegen Pollux (1-3) en DSHC (3-4). Zoetermeer zegevierde ten koste van Forescate (2-4). HUDITO won ruim (0-3) van IJssel en pakt daarmee de tweede overwinning. Ook Roomburg heeft de tweede driepunter binnen, na een 2-1 zege op Roomburg. Rijswijk boekte de grootste overwinning: een 4-0 zege op Warande.

Poule C

Negen doelpunten vielen er in de wedstrijd tussen HCAS en Maastricht. De wedstrijd in Asten werd nipt gewonnen door de thuisploeg (5-4). De Hopbel verloor met 5-2 van Weert. Promovendus Eindhoven, die vorig jaar nog uit kwam in de tweede klasse, is nog altijd ongeslagen. De ploeg won met 2-3 in Geldrop. De andere koploper, Venlo, speelde tegen MEP. De ploeg uit Boxtel is nog altijd puntloos in de nieuwe competitie. Venlo heeft nog geen punten verloren en speelt komend weekend een belangrijke wedstrijd. Ze mogen op jacht naar punten in Eindhoven. Best tegen Geel-Zwart eindigde in 2-2 en ook bij HOD tegen Basko kwam er geen winnaar uit. In Valkenswaard werd het 1-1.

View this post on Instagram

Afgelopen zondag was het voor de mannen van Hopbel H1 weer tijd voor een potje hockey in Limburg. Dit keer met Weert H1 als tegenstander. Vol goede energie, die mede te danken was aan de mooie overwinning van vorige week, begon de Schijndelse equipe aan de wedstrijd. Deze goede energie resulteerde in een 0-1 voorsprong die gemaakt werd uit een strafcorner door @wsteenbakkers . Echter creëerde Weert zelf ook veel kansen en zo werd door een aantal snelle omschakelingen de stand op 3-1 gezet. Nog voor rust volgde de aansluitingstreffer, wederom uit een strafcorner, van @g.do19 . Ruststand: 3-2. Na rust bleven de ploegen gelijk op gaan, met vele kansen aan beide kanten. Omdat De Hopbel meer risico ging nemen met als doel de gelijkmaker, ontstond er bij de Schijndelaren meer en meer ruimte achterin. Hiervan wist Weert in de laatste 5 minuten nog 2 keer te profiteren, om zo de eindstand van 5-2 te bepalen. Zoals Hopbel coach Tobias Vermeer mooi omschreef: “Je hebt veldgoals nodig, en die vallen niet.” Volgende week is het zaak om de rug te rechten en er weer vol voor te gaan. Bijzijn is meemaken. Man of the match: @markwevers 🙌🏻💪🏻

A post shared by Hopbel Heren 1 2019-2020 (@hopbelheren1) on

Poule D

Zes doelpunten maakte EHV er afgelopen zondag tegen het arme Amersfoort. Een doelpunt meer viel er in het duel tussen Oss en Bully. Vijf in het voordeel van de thuisploeg: 5-3. Koploper Kromhouters won nipt van USHC en ook Apeldoorn won met een doelpunt verschil van GHBS (3-2). Opnieuw geen punten voor Shinty. Op bezoek in Groningen werd het 3-1 voor GCHC. Leusden en QZ waren met een 2-2 eindstand, aan elkaar gewaagd.