Eerste Klasse Heren: Hattem wint topper van Gron. Studs

Helmond uit Poule C was de enige koploper van de Eerste Klasse die afgelopen zondag niet wist te winnen. De Brabanders blijven eerste in de poule, maar voelen de hete adem van MEP in hun nek. In dezelfde poule is het alarmfase 1 voor Wageningen. De Gelderse ploeg staat nog altijd onderaan, met slechts één punt, negen punten achter op de nummer 11 en 10. 

Poule A

Myra herpakte zich na de nederlaag van vorige week. De Amstelveners wonnen ruim van Bennebroek (5-1) en gaan nog altijd aan de leiding in Poule A. Dat Myra won is maar goed ook, want anders waren ze ingehaald door IJsseloever en Xenios. De nummer 2 en 3 van de ranglijst wonnen ook en staan slechts twee punten achter op Myra. IJsseloever versloeg Overbos met 4-2 en Xenios was met 0-2 te sterk voor Reigers. De laagstgenoteerde ploeg die punten pakte is Fletiomare. De Vleutense equipe staat negende en won met ruime cijfers, 5-1, van hekkensluiter Terriërs.

Poule B

Opvallend in Poule B is dat de nummers 1 tot en met 4 van de ranglijst allen wonnen van een ploeg aan de onderkant van de ranglijst en allemaal vijf keer scoorden. Koploper Klein Zwitserland deed dat als enige zonder tegendoelpunt, tegen Derby. Runner-up Zoetermeer legde er een kwintet in tegen DSHC. Alecto was veel te sterk voor Berkel Rodenrijs en Leonidas versloeg Etten-Leur. Groen-Geel is spekkoper van het weekend. De Hagenaren wonnen met 3-0 van Pollux. Doordat zij als enige ploeg van het rechterrijtje punten wisten te pakken, is hun situatie met het oog op het ontlopen van play-outs opeens stukken rooskleuriger.

https://twitter.com/HCELH1/status/840985085121826817

Poule C

In Poule C blijft het voorlopig nog spannend. Koploper Helmond verzuimde te winnen van laagvlieger Warande. Het werd 2-2. Voor Warande een belangrijk punt, maar Helmond kan niet tevreden zijn. Zij zien nummer 2 MEP, dat met 0-6 van Geel-Zwart won, hen op één punt naderen. HCAS laat de kans liggen zich dichter tegen de kop aan te werken. De ploeg uit Asten bleef tegen Berkel Enschot steken op 3-3.

Poule D

Hét duel in Poule D was dat tussen Hattem en Gron. Studs. De inzet van de wedstrijd was de derde plek op de ranglijst en aansluiting bij de top 2, de plekken die aan het eind van het seizoen recht geven op het spelen van play-offs. Hattem hield het hoofd het koelst en versloeg de studenten uit het Hoge Noorden met 1-2. Koploper Ede maakte geen fout tegen rodelantaarndrager Wageningen (1-7) en runner-up USHC verschalkte nummer 11 Spandersbosch (1-4).

Aanvullingen? Foto’s? Mail naar redactie@hockey.nl.


Wat vind jij? Praat mee...