Eerste Klasse Heren: Het loopt nog niet lekker bij koploper Myra

De vier poules van de Eerste Klasse Heren zijn ook weer van start. Twee koplopers morsten punten, terwijl de andere twee onverstoord verder gaan op de weg naar het kampioenschap. Onderin is het voor een paar ploegen vijf voor twaalf. Zij moeten in de tweede seizoenshelft punten gaan pakken, anders is het einde verhaal voor hen in de Eerste Klasse. 

Poule A

Rood-Wit bewees zichzelf en de ploegen boven zich een goede dienst door van koploper Myra te winnen. Het gaat dat Myra geslagen had met de naaste achtervolgers, IJsseloever, Reigers en Xenios, is door de 3-0 nederlaag tegen de Aerdenhouters geslonken tot twee punten. RW zelf volgt nu op drie punten. Bij Myra loopt het niet, twee dagen eerder verloor de ploeg in de Silver Cup ook al van Derdeklasser Westerpark. Naarden won van laagvlieger VVV en ontworstelt zich enigszins uit de gevarenzone onderin. Daarin verkeren nog wel altijd Bennebroek, Fletiomare, Overbos, VVV en Terriërs. Geen van die ploegen pakte punten.

Poule B

De verslagen van de Eerste Klasse B blijven ook in 2017 eentonig. Klein Zwitserland won. Weer. Voor de twaalfde keer op rij. Het gat met nummer 2 Zoetermeer, dat 4-2 verloor van middenmoter Roomburg, is inmiddels opgelopen tot dertien punten. Alecto had de nieuwe nummer 2 kunnen zijn, maar zij verzuimden te winnen van Groen-Geel. In Leiderdorp werd het 3-3. Leonidas is daarom misschien wel de grote winnaar van het weekend. Ervan uitgaande dat KZ niet meer in te halen is, ligt plek 2 gewoon weer voor het oprapen in Poule B. Door de overwinning van de Rotterdammers op nummer 10 Berkel Rodenrijs is plek 2 binnen handbereik. Onderin verandert er weinig. Ook nummer 11 en 12, DSHC en Derby, verloren.

https://twitter.com/HCELH1/status/838670937234997248

Poule C

Ook in Poule C leed de koploper puntverlies. Helmond kwam tegen nummer 3 HCAS niet verder dan 2-2. Helmond blijft eerste, maar MEP, dat won van Berkel Enschot, staat nog maar drie punten achter. Een overbrugbaar verschil in een onderling duel. Onderin is de winnaar Warande. De mannen wonnen de kelderkraker met 5-4 van Rosmalen en passeren die ploeg op de ranglijst.

Poule D

Het is in Poule D afwachten welke van de vier ploegen bovenin na de winterstop de eerste fout maakt. Ede, USHC, Hattem en Gron. Studs wonnen allen hun eerste duel na de winterstop. Nummer 3 en 4, Hattem en Gron. Studs, ontmoeten elkaar volgende week in ieder geval in een direct duel. Aan de onderkant namen Amersfoort (elfde) en Spandersbosch (tiende) het tegen elkaar op. De kans voor beide ploegen om de onderste regionen te verlaten. Het duel eindigde echter in een teleurstellende 0-0. Voor Wageningen wordt de situatie wel erg precair. De ploeg staat met slechts één punt stijf onderaan Poule D. De negen punten achterstand op de volgende plekken lijken bijna niet meer te overbruggen.

Aanvullingen? Foto’s? Mail naar redactie@hockey.nl.


1 Reactie

  1. Hockeybal

    Wie zijn de mogelijke tegenstanders voor KZ in de play offs voor de OVK?


Wat vind jij? Praat mee...