Eerste Klasse Heren: Knappe comeback houdt Xenios in de race

De kans is groot dat we volgende week op deze plek schrijven over de eerste Eerste Klasse-kampioen van het seizoen. Klein Zwitserland ligt namelijk op ramkoers: bij een overwinning zondag op Berkel Enschot is vijf wedstrijden voor het eind het kampioenschap al binnen voor de Steenbokken. In de andere poules lijken de bovenste plekken vergeven, alleen de exacte invulling is nog de vraag. 

Poule A

De zaken zien er goed uit voor Myra Heren 1. De Amstelveense ploeg won zondag het moeilijke duel met IJsseloever met 1-3. Myra is nog altijd koploper en de uitschakeling van IJsseloever betekent één achtervolger minder. Xenios komt met 31 punten, vier minder dan de lijstaanvoerder, het meest in de buurt. De Amsterdammers kwamen terug van een 0-2 achterstand tegen VVV en sloten het duel winnend af (4-3). Voor Myra blijft het zaak punten te sprokkelen. Momenteel zijn de heren de ‘slechtste’ nummer 1 van de Eerste Klasses, wat inhoudt dat ze geen thuisvoordeel verdienen. Ook Xenios staat er van alle nummers 2 momenteel het slechtst voor.

Hekkensluiter Terriërs pakte knap een puntje bij degradant Rood-Wit. De achterstand op de veilige plek 10, waar VVV bivakkeert, is nog altijd tien punten. Met enkel zes wedstrijden te gaan lijkt dat een haast onmogelijke missie.

Poule B

Het is het hele seizoen afwachten wanneer Klein Zwitserland kampioen wordt. Wij kunnen u vertellen: aanstaande zondag is het zover. De Hagenaars staan momenteel, na een riante 10-1 zege op DSHC zondag, zestien punten voor op nummers 2 Leonidas en Alecto. Als KZ wint zondag, en gezien de ploeg dit seizoen elke wedstrijd gewonnen heeft is er geen enkele reden om aan te nemen dat dit niet gebeurt, is de voorsprong te groot om nog te achterhalen. Op bezoek bij middenmoter Berkel Rodenrijs kan het gebeuren voor KZ. Daarna kan de ploeg gaan toewerken naar de play-offs met de andere Eerste Klasse-kampioen.

De strijd om de tweede plek, die ook play-offs betekent, is nog in volle gang. Naast Leonidas (2-0 winst op Roomburg) en Alecto (2-1 winst op HUDITO), die 32 punten hebben, doet Zoetermeer (0-2 winst op Pollux) met 30 punten ook nog mee.

Onderin lijkt het over en uit te zijn voor DSHC. De Delftse studenten moeten zeven punten goedmaken op plek 10: evenveel als ze tot nu toe verzameld hebben.

https://twitter.com/HCELH1/status/848598927008030720

Poule C

De play-offkandidaten van Poule C lijken beslist, maar om de eerste en tweede plek blijft nog veel te doen. Helmond staat met 41 punten nog altijd bovenaan, zondag werd met 4-0 van Weert gewonnen. Net iets daarachter volgt MEP, dat Rosmalen met 6-1 versloeg. HCAS verpulverde HOD met 7-1, maar met 34 punten moet de ploeg uit Asten hopen op meerdere foutjes van de koplopers.

Het doek voor Oedenrode is aan het vallen. De nummer laatst verloor dik van Warande, ook geen hoogvlieger, en staat reeds negen punten achter op een veilige plek.

Poule D

Poule D kent een soortgelijke situatie als Poule C: de twee play-offkandidaten lijken beklonken, de resterende vraag is de volgorde. USHC en Ede hebben beide 43 punten verzameld. De Utrechtse studenten hebben een streepje voor op Ede door een positiever doelsaldo. 23 april is de echte kraker in deze poule, als de koplopers elkaar treffen. Groninger Studs staat derde , maar moet 7 punten goedmaken.

Hekkensluiter Wageningen pakte het tweede punt van het seizoen door gelijk te spelen tegen EHV. Het heeft er alle schijn van dat het niet genoeg gaat zijn voor Wageningen: het gat met de veilige plek tien is acht punten groot.


Wat vind jij? Praat mee...