Eerste Klasse Heren: USHC vernedert Apeldoorn: 10-0

De meest in het oog springende uitslag van het Eerste Klasse Heren-weekend is zonder meer die van USHC – Apeldoorn. De nummer 2 tegen de nummer 9. Het werd 10-0. Ook bij Groninger Studs – Upward in dezelfde poule vielen tien doelpunten, zij het ietsjes eerlijker verdeeld: 6-4. Veel scoringsgeweld dus in Poule D. In de andere poules bleven echte verrassingen uit.

Poule A

Met nog acht wedstrijden te gaan blijft de strijd om de play-offplekken in de Eerste Klasse A superspannend. De hele top 5 won hun wedstrijd, waardoor de verschillen even klein blijven. Myra voert de lijst nog altijd aan, na een krappe overwinning op laagvlieger Overbos. Het verschil met runner-ups IJsseloever, dat 0-2 van Reigers won, en Xenios, dat Terriërs met 4-2 versloeg, is twee punten. Voor die laatstgenoemde ploeg wordt de situatie wel heel precair. Hekkensluiters Terriërs staat vijf punten achter op nummer 11 Overbos.

https://www.instagram.com/p/BRz-faHBgNk/?tagged=1kaheren

Poule B

Het duurt niet lang meer voordat Klein Zwitserland kampioen is van Poule B. Dat klinkt allicht voorbarig, met nog acht wedstrijden te gaan, maar wie naar de stand kijkt kan bijna niet anders concluderen. De Hagenaren wonnen weer eens makkelijk, dit keer 4-0 van Roomburg. Doordat Zoetermeer punten liet liggen bij Leonidas, het werd 1-1, is het verschil tussen de twee koplopers nu vijftien punten. Theoretisch gezien zijn vijftien punten in acht wedstrijden goed te maken, maar dan moet het KZ-team wel gigantisch ineenstorten. Zoetermeer kan zich beter focussen op behoud van de tweede plek, die ook tot play-offs leidt. Door de remise is Leonidas namelijk genaderd tot één punt. Alecto verzuimde zelfs de nieuwe nummer twee te worden. Zij verloren verrassend bij middenmoter Etten-Leur en hebben nu net als Leonidas 26 punten.

DSHC kende een zure middag. De Delftse studenten verloren zelf 1-3 van HUDITO, maar zagen degradatieconcurrenten Derby (2-1 tegen Groen-Geel) en Berkel Rodenrijs (0-1 tegen Pollux) wel met drie punten aan de haal gaan.

Poule C

De nieuwe top 4 maakte geen slippertje in Poule C. Zowel Helmond (7-2 tegen Berkel Enschot), MEP (4-0 tegen Weert), HCAS (4-3 tegen Geel-Zwart) als Hopbel (3-1 tegen HOD) wonnen hun thuiswedstrijd. De strijd om de koppositie tussen Helmond en MEP wordt een spannende, de ploegen ontlopen elkaar slechts een punt. Echter, als HCAS of Hopbel zich nog in het gevecht om de play-offs willen mengen zullen de eerste twee toch echt wat foutjes moeten gaan maken. Oedenrode heeft het zwaar. De ploeg staat onderaan met vier punten, maar ontving afgelopen zondag het eveneens laag gerangschikte Rosmalen. Niettemin werd het een ware walk-over voor de bezoekers: 0-5.

Poule D

Een mooie dag voor de thuisspelende ploegen in Poule D: zij wonnen alle zes hun duel. Meest eclatante zege was voor USHC. De Utrechtse studenten versloegen Apeldoorn, nummer 9 op de ranglijst, met dubbele cijfers. Het werd 10-0. Nog altijd hebben zij evenveel punten (37) als Ede, dat 4-0 won van Spandersbosch. Opvallend genoeg is de 10-0 overwinning nog niet voldoende voor de eerste plek voor USHC, Ede is hen nog altijd op basis van doelsaldo de baas. Het verschil is nu vier doelpunten en doelsaldo zal aan het einde van de rit wel eens doorslaggevend kunnen zijn. Maar vlak Hattem ook niet uit. Hattem won met 3-2 van GCHC en volgt met 35 punten. Wageningen staat nog altijd onderaan. De Gelderse ploeg kwam net tekort tegen Amersfoort: 3-2. Het gat van negen punten met nummers 11 en 10 wordt een steeds lastiger te nemen hobbel.

Aanvullingen? Foto’s? Mail naar redactie@hockey.nl.


Wat vind jij? Praat mee...