Round-up 1K (H): Wageningen enige hekkensluiter zonder zege

Het was een succesvolle zondag voor de hekkensluiters in de vier poules van de Eerste Klasse Heren. Drie van het kwartet, Terriërs, DSHC en Geel-Zwart, wonnen voor het eerst dit seizoen en komen dichterbij hun degradatieconcurrenten. De vierde, Wageningen, deelde niet mee in de pret en blijft nog altijd zonder overwinning. Dan de koploper-update: Klein Zwitserland en Helmond wonnen voor de negende keer op rij, Myra won ook, maar Ede verloor.

Poule A

Zoals Terriërs zelf na de wedstrijd zei op Facebook: de eerste overwinning moest er natuurlijk een keer van komen. De mannen uit Heiloo sprokkelden hiervoor slechts één punt uit de voorgaande acht wedstrijden, maar tegen IJsseloever was de eerste zege, 3-2, een feit. Van de laatste plaats zijn ze nog niet af, maar de laatste wedstrijd voor de winterstop is tegen Naarden, dat op de voorlaatste plek staat. Bij een tweede zege heeft Terriërs de aansluiting weer helemaal te pakken. Overigens, Naarden deed het ook niet onverdienstelijk. De ploeg uit het Gooi pakte een puntje tegen Alliance, dat voor zondag nog derde stond. De nieuwe nummer drie is Xenios, dat won van Bennebroek. Vrijdag staat die wedstrijd opnieuw op het programma, in de Silver Cup.

Poule B

Ook in Poule B pakte de hekkensluiter de eerste overwinning: DSHC won thuis met 3-2 van Derby en verviervoudigt daarmee zijn puntentotaal. De Delftse studenten naderen de nummer tien en elf van de lijst, Berkel Rodenrijs en Etten-Leur, op twee punten. Klein Zwitserland won weer en kreeg voor de zesde wedstrijd dit seizoen geen tegendoelpunt te verwerken. Opvallende uitslag is de 6-1 overwinning van Leonidas op het hoger geklasseerde Pollux.

Poule C

We hebben een trend te pakken, want ook in Poule C won de hekkensluiter zondag voor het eerst. Geel-Zwart won met 1-2 van nummer negen Rosmalen. Het verschil met nummer elf Oedenrode, dat met 0-7 van koploper Helmond verloor, en nummer tien Warande, dat met 3-1 van runner-up MEP verloor, is nog maar één puntje. HCAS won de slag om de derde plaats van Hopbel: 2-3.

Poule D

Helaas voor Wageningen ging de ingezette trend van eerste zeges voor hekkensluiters niet op in Poule D, al waren er zeker kansen daartoe. De Gelderse mannen verloren met 2-4 van nummer negen Apeldoorn. Spelers Mats en Alexander analyseren de nederlaag in een video hieronder. Zij stippen het al aan: ‘Helaas heeft Bully gewonnen.’ Concurrent Bully won met 3-0 van Spandersbosch en springt naar de tiende plaats.

Bovenin is het nog spannender dan eerst. Koploper Ede verloor van Groninger Studs. en ziet USHC, dat een puntje pakte tegen Hattem, in punten langszij komen.


1 Reactie

  1. suzyq1972

    Terriërs speelde afgelopen zondag tegen Ijsseloever, niet tegen Fletiomare.


Wat vind jij? Praat mee...