Round-up 1K (H): Terriërs laat tanden zien en stunt tegen Myra

Terriërs laat zijn tanden zien. De ploeg uit Heiloo verzamelde eerder slechts één punt uit acht wedstrijden, de laatste twee duels werden plots gewonnen. De Noord-Hollandse hekkensluiter stuntte zondag met een 2-1 zege op koploper Myra. Van de laatste plaats zijn ze door die overwinning niet af,  maar ze hebben Overbos met nog maar twee punten achterstand in het vizier. En als je van de nummer 1 kan winnen, moet dat ook van de rest lukken…toch?

Poule A

Terriërs maakte zondag indruk tegen Myra en scoorde twee fraaie velddoelpunten, waarbij zeker de tip-in hieronder het bekijken waard is. Ondanks de nederlaag blijft Myra koploper in Poule A van de eerste klasse. Runner-up Xenios liet de kans liggen om in punten gelijk te komen met Myra. De Amsterdammers speelden gelijk tegen Alliance. Reigers is de hoogst geklasseerde ploeg in Poule A die wel won. Op eigen veld versloeg de nummer 4 Rood-Wit met 2-1. Onderin verliet Naarden de voorlaatste plek door met 5-2 te winnen van Fletiomare.

Poule B

De topper in Poule B werd ruim in het voordeel van het ongenaakbare Klein Zwitserland beslist. Uit bij Zoetermeer wonnen de Steenbokken met 2-6. De vraag wie kampioen gaat worden in Poule B lijkt hiermee beantwoord, de afstand van KZ op Zoetermeer bedraagt inmiddels tien punten. Door de nederlaag van Zoetermeer staat nummer 3 Alecto nog maar één puntje achter op de nummer 2. De Leiderdorpers wonnen 3-5 van Pollux. DSHC maakt de grootste sprong op de ranglijst. Dankzij een zege op Groen-Geel verlaten de Delftse studenten de laatste plaats en staan nu tiende.

Poule C

HCAS boekte een belangrijke zege in de strijd om de tweede plek. De club uit Asten versloeg de huidige nummer 2 MEP met 3-1. Ook in Poule C lijkt het kampioenschap nagenoeg beslist. Helmond won ook de tiende wedstrijd van het seizoen, het werd 4-1 bij Hopbel. Onderin is Warande spekkoper, zij won van HOD en staan nu tiende.

Poule D

Weinig verrassingen in Poule D. Op de ruime zege van Apeldoorn op Bully na, dat voor het duel nog gelijk stond in punten. Het werd 4-1 en levert Apeldoorn de achtste plek op de ranglijst op. Koploper Ede won moeizaam van Upward en USHC had het niet makkelijk tegen EHV. Nummer 3 Gron. Studs boekte de grootste overwinning. De Groningers versloegen Amersfoort, nummer 11 op de ranglijst, met 5-0.


Wat vind jij? Praat mee...