Round-up Eerste Klasse (H): Groninger Studs wint spannende pot

Speelronde 4 bij de heren kende een aantal opvallende wedstrijden. Zo werd het duel tussen Leonidas en HUDITO 25 minuten voor tijd gestaakt wegens zware regenval. Daarnaast won VVV voor de 1e keer dit seizoen en de mannen deden dit met overtuigende cijfers. Tot slot zorgden Groninger Studs en Spandersbosch voor een uiterst spannend hockeypotje. Samen scoorden beide ploegen 11 keer en uiteindelijk stapten de noorderlingen met de 3 punten van het veld.

Poule A

In poule A noteerden Myra en VVV hoge scores. Myra won de uitwedstrijd met 1-6 bij de Reigers en blijft daardoor gedeeld koploper. Namens de Amstelveners scoorden Stefan Bijlsma (2x), Jurian ten Hof, Jorrit Tel, Jeffrey Beukering en Duco Janssen. VVV versloeg op eigen veld de Terriërs met 6-2 en pakte daarmee de 1e 3 punten van het seizoen. Rood-Wit en Xenios wonnen daarnaast beide met 3-1. Dit deden ze tegen respectievelijk Fletiomare en IJsseloever. Dankzij de overwinning blijft Rood-Wit in het spoor van Myra. Laatstgenoemde heeft echter een beter doelsaldo. Tot slot boekte Naarden een 2-3 zege bij Overbos, dat daardoor hekkensluiter blijft.

Poule B

In poule B werd het duel tussen Leonidas en HUDITO 25 minuten voor tijd gestaakt. Dit gebeurde bij een stand van 3-4 in het voordeel van de bezoekers. Wanneer de wedstrijd hervat wordt is vooralsnog onduidelijk. Mocht Leonidas in de resterende tijd de achterstand om weten te buigen naar een voorsprong, behouden ze de 2e plek . Verliezen de Rotterdammers het thuisduel, dan kelderen ze flink op de ranglijst. Paradepaardje van poule B blijft echter Klein Zwitserland. De Steekneuzen wonnen in het Haagse onderonsje van Groen-Geel. Het duel aan de Klatteweg eindigde in 4-0. Behalve Klein Zwitserland deed ook Berkel Rodenrijs goede zaken. Op bezoek bij Derby boekte de ploeg een 3-5 zege. Daarmee waren de 1e 3 punten van dit seizoen een feit. Het enige team dat vooralsnog geen enkel punt vergaard heeft is DSHC. Thuis verloren de Delftenaren met 2-3 van Roomburg. Tot slot won Pollux de thuiswedstrijd van Etten-Leur met 4-1. Jurriën Smits tekende voor de eretreffer namens de bezoekers.

Poule C

In poule C trof deze speelronde alleen Geel-Zwart geen doel. In de uitwedstrijd tegen Helmond verloor de ploeg met 4-0. Dankzij deze overwinning blijven de Helmonders aan kop samen met MEP. De ploeg uit Boxtel won van HOD met 3-1 dankzij doelpunten van Tom Struber, Floris Verheijen en Guus van Gardingen. Na de 1e helft stond er een 1-1 stand op het scorebord, maar in de 2e helft scoorde de thuisploeg nog 2 keer. Wie wel de punten deelden waren Warande en Berkel Enschot. De wedstrijd eindigde in 3-3 en daarmee was het 1e punt voor Warande een feit. Runner-up Hopbel versloeg Rosmalen met 4-2 en rode lantaarndrager Oedenrode verloor tot slot met 3-6 van Oss. De ploeg staat daardoor nog steeds op de hatelijke 0. Volgende week biedt wellicht de mogelijkheid om punten te sprokkelen als het eveneens laaggeklasseerde Warande op bezoek komt.

Poule D

In poule D eindigde 3 van de 6 wedstrijden in een 2-1 overwinning voor de thuisploeg. Hattem, EHV en USHC wonnen met minimaal verschillen van hun tegenstanders. Laatstgenoemde gaat momenteel aan kop in deze poule met 12 punten uit 4 duels. Gemakkelijk kwam de zege tegen Wageningen echter niet tot stand. Na 3 minuten keken de Utrechters al tegen een 0-1 achterstand aan. Pas in de 2e helft boog de lijstaanvoerder de achterstand om in een voorsprong. Max Teerlink scoorde in een tijdsbestek van 3 minuten 2 keer en zorgde zo eigenhandig voor de zwaarbevochten zege. Daarnaast kende deze poule een paar andere opvallende uitslagen. De wedstrijd tussen Amersfoort en Bully eindigde net zoals hij begonnen was. Na afloop van het duel stond de brilstand op het formulier. Meest opvallend was echter de pot tussen Groninger Studs en Spandersbosch. In een enerverende 70 minuten trokken de Groningers uiteindelijk met 6-5 aan het langste eind. Bijzonder was dat het verschil tussen beide teams steeds maar 1 doelpunt betrof.