Round-up Eerste Klasse (H): Myra in de fout; Geel-Zwart nog op 0

Weinig verschuivingen in de vier poules in de Eerste Klasse Heren. De koplopers, Myra, Klein Zwitserland, Helmond en Ede staan ook na Speelronde 8 nog bovenaan, maar wisten niet alle 4 te winnen. Upward en Bully maakten er een wel heel aantrekkelijk potje van met maar liefst twaalf treffers.

Poule A

Alliance flikte het toch maar mooi tegen koploper Myra. De ploeg uit Heemstede won in Amstelveen met 1-2 en bewijst daarmee zichzelf en andere ploegen in de top een mooie dienst door Myra niet verder uit te laten lopen. Op doelsaldo, Alliance heeft dit seizoen het meest gescoord in Poule A, is de ploeg inmiddels tweede. Nummer 2 is dus niet langer Rood-Wit, het team uit Aerdenhout verloor verrassend van en bij Bennebroek. Op de derde plek vinden we Xenios, dat won van Naarden op voor Max Overwaal heroïsche wijze. Hij scoorde de winnende, nadat hij eerder in de wedstrijd een strafbal miste.

Poule B

Klein Zwitserland blijft de dienst uitmaken in Poule B. Nadat de Hagenaren vorige week moeizaam van Leonidas wonnen, kenden ze zondag geen enkele moeite met Etten-Leur, dé wedstrijd van het jaar voor KZ’er Steven. Het werd 0-5. Nog mooier nieuws voor de Steenbokken kwam uit Berkel Rodenrijs. De nummer 11 van de ranglijst won van Zoetermeer, de runner-up. Het gat tussen KZ en Zoetermeer bedraagt nu reeds 7 punten. Ook de afstand met nummer 3 Alecto wordt iets groter, de ploeg uit Leiderdorp speelde gelijk tegen Leonidas.

Poule C

Net zo ongenaakbaar als KZ in Poule B, is Helmond in Poule C. De Brabanders wonnen ook hun achtste duel op rij. Oss was zondag het lijdend voorwerp. De nummer 2 MEP won ook. Hun tegenstander was Hopbel en door de zege neemt MEP nu vier punten afstand van de ploeg uit Schijndel. Meest noemenswaardige zege was die van HCAS, dat 9-1 van Oedenrode won. Geel-Zwart was tegen HOD dichtbij het eerste punt, maar verloor alsnog met 2-3.

Poule D

In Poule D hadden de twaalf ploegen er zin in zondag. Per wedstrijd werd er gemiddeld genomen meer dan zeven keer gescoord. De meeste doelpunten vielen in de wedstrijd Upward – Bully, die eindigde in 7-5. Ook koploper Ede scoorde zeven keer, nota bene tegen EHV dat voor het duel nog vierde stond. Runner-up USHC kende weinig problemen met Amersfoort (6-2) en ook nummer 3 Hattem had een makkelijke middag tegen Apeldoorn (6-1).


Wat vind jij? Praat mee...