Round-up Eerste Klasse Heren: Myra haalt keihard uit

Het was weer een productieve zondag in de Eerste Klasse. In totaal werden er 121 doelpunten gemaakt, waarbij Myra in Poule A flink uithaalde tegen Overbos. 9-1 werd het voor de club uit Amstelveen. Poule B kende een ware stadsderby tussen Hudito en DSHC, waarbij spelers van Hudito hun vizier blijkbaar niet opscherp hadden staan. De minste doelpunten vielen in Poule C: slechts 1 team wist vaker dan 2 keer te scoren. De meeste doelpunten waren in Poule D te tellen, waar USHC op doelsaldo fier aan kop gaat.

Poule A

Door het gelijkspel van Bennebroek bij Naarden (3-3), is Overbos het enige team in poule A dat nog puntloos door het leven moet. De Terriërs (3-0 verlies tegen Xenios) en VVV (3-2 verlies bij Fletiomare) hebben net zoals Bennebroek 1 punt.  Bij Myra zullen vooral Emile Hofman en Stefan Bijlsma goed hebben geslapen. Het duo maakte ieder een hattrick. Lars Otting kwam 1 doelpunt te kort om ook een hattrick te noteren.  Bovenaan heeft IJsseloever als enige de maximale score van 9 punten uit 3 wedstrijden. Daar moest wel hard voor worden gewerkt, want de Reigers boden stevig verzet, blijkt uit de 4 doelpunten die zij maakten. IJsseloever maakte er 1 meer, en stelde zo de 1e plaats zeker. De nummers 2 tot en met 8 staan binnen 3 punten van elkaar, maar na 3 speelrondes kunnen daar nog geen conclusies aan worden verbonden. Alle uitslagen en de volledige stand van deze poule vind je hier.

Poule B

Ook in deze poule is er slechts 1 team dat na 3 wedstrijden 9 punten laat noteren. Klein Zwitserland wond er geen doekjes om en vertrok met een 4-0 overwinning weer uit Roomburg. Zoetermeer en Leonidas hadden ook de mogelijkheid om die 1e plaats in te nemen, maar door een onderling gelijkspel (3-3) moeten beide ploegen het doen met een gedeelde 2e plek. In Delft stond de stadsderby tussen Hudito en het nog puntloze DSHC op het programma. Ondanks dat het vizier van Hudito blijkbaar op een nachtkastje was blijven liggen, werd er wel met 2-1 gewonnen. Het team van Bart Nelck is daardoor koploper van het rechterrijtje. Alle uitslagen en de volledige stand van poule B zijn hier te vinden.

Poule C

Weinig doelpunten in poule C dit weekend. Er was zelfs maar 1 team dat het net of de plank vaker dan 2 keer wist te vinden. Helmond scoorde op bezoek bij Berkel Enschot 4 keer en incasseerde zelf 1 treffer. 3 wedstrijden eindigden in een 2-1 score, waarbij Oss, HCAS en Hopbel respectievelijk Warande, Geel-Zwart en HOD puntloos lieten. Rosmalen en Oedenrode maakten het samen ook spannend en voor het publiek was er slechts 1 doelpunt te bewonderen. MEP blijft fier aan kop, maar dat had aardig wat voeten in aarde. Op bezoek bij het stugge Weert werd er met de minimale score van 1-0 gewonnen. Voor de stand en alle uitslagen van poule C klik je hier.

Poule D

De meeste doelpunten vielen dit weekend in deze poule. 40 stuks om precies te zijn. Die doelpunten zouden tegen het eind nog wel eens het verschil kunnen gaan maken. Nu staan de studenten van USHC in ieder geval op basis van een beter doelsaldo (+11 tegenover +10 van Ede) bovenaan. Dat is te danken aan een 5-2 overwinning op en bij Apeldoorn. Toch vielen er in Wageningen meer doelpunten, 8 om precies te zijn. 6 van die doelpunten vielen na de rust. Hoe dat gebeurde en wie die doelpunten allemaal maakten laten de mannen van Wageningen zelf weten in een videoverslag dat na afloop van de wedstrijd werd gemaakt. Waar in poule C veel teams niet vaker dan 2 doelpunten wisten te maken, scoorde de helft van poule D minimaal 4 doelpunten. Zowel USHC als Hattem, dat in totaal 240 kilometer moest afleggen naar Groningen, scoorden 5 keer. Upward, dat met 4-3 verloor van de Groninger Studs en Apeldoorn zijn de enige teams die nog wachten op de eerste punten. De volledige stand en alle uitslagen van poule D vind je hier.


Wat vind jij? Praat mee...