Oranje Dames verrassend onderuit tegen België

Ter voorbereiding op het EK in Londen speelden de dames van Oranje zondagmiddag een oefeninterland in en tegen België. Nederland kwam dankzij Kelly Jonker nog wel op een 1-0 voorsprong, maar daarna trokken de Belgische dames de wedstrijd verrassend naar zich toe en versloegen zij de nummer één van de wereld met 2-1.

Bondscoach Sjoerd Marijne was na afloop van de nederlaag helder: ‘We hadden deze wedstrijd natuurlijk niet mogen verliezen, maar zulk soort dingen gebeuren nooit vanzelf. We deden er te weinig aan en hadden onvoldoende focus. En België was, net als al onze tegenstanders, wel scherp en uit op een verrassing. Dan kan het een keer gebeuren dat je tegen zo’n nederlaag aan loopt.’

Met nog exact 20 dagen te gaan tot de eerste wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen op het EK, maakt Marijne zich geen zorgen over het feit of Oranje er in Londen wel direct op volle oorlogssterkte zal staan.

Marijne: ‘De meiden komen net uit een vakantieperiode. En al waren het maar twee weken, het heeft toch altijd invloed op de fitheid en scherpte. Maar het goede spel wat we daarvoor op de HWL hebben laten zien is natuurlijk niet weg. Dat zit gewoon in deze ploeg. De nederlaag zet ons nu weer even op scherp, maar dat mag niet nodig zijn natuurlijk. Het is nu zaak om de juiste modus te vinden en ik ben er van overtuigd dat dat snel lukt.’

Voor Oranje Dames begint het EK op 22 augustus met de openingswedstrijd tegen Polen. Tot die tijd trainen ze eerst op Kampong, waarna ze verhuizen naar Papendal. Volgende week vrijdag speelt Oranje in het Wagener Stadion de volgende oefenwedstrijd tegen Almere Heren 1.


Wat vind jij? Praat mee...