EHL stopt experiment met dubbele veldgoals

De organisatie van de Euro Hockey League experimenteerde het afgelopen seizoen met velddoelpunten die dubbel telden, maar voor het komende seizoen is dit initiatief weer stopgezet. Dit maakte de organisatie bekend voor de loting, waarbij Oranje-Rood werd ingedeeld in een poule met het Oostenrijkse SV Arminen en het Schotse Grange.

Het afgelopen seizoen introduceerde de EHL voor het eerst in het Europese toernooi een nieuw doelpuntensysteem: een gescoorde strafcorner telde als één doelpunt, terwijl veldgoal dubbel telden. ‘Na het aanhoren van ervaringen van fans, spelers en scheidsrechters is besloten het experiment met dubbele velddoelpunten te beëindigen’, liet de organisatie weten via Twitter.

Ook werd bevestigd dat tijdens Pasen alle knock-out wedstrijden worden gespeeld. Eerder werden de achtste- en kwartfinales tijdens Pasen gespeeld. De halve finales en de finale vonden dan plaats tijdens het Pinksterweekend. Vanwege de introductie Hockey Pro League werd het schema iets omgegooid.

Daarnaast werd bekendgemaakt dat er vanaf het seizoen 2019/2020 nog maar twintig teams aan de EHL zullen deelnemen. Momenteel zijn dat er nog 24.

Oranje-Rood

Begin oktober vinden in Barcelona de groepswedstrijden van de EHL plaats. De Nederlandse eer wordt daar verdedigd door Oranje-Rood. Zij zitten in de poule met SV Arminen uit Oostenrijk en Grange uit Schotland. Daar maken ze kans om in te stromen in de knock-outfase van de EHL. Daar zijn Amsterdam en landskampioen Kampong al zeker van.


Wat vind jij? Praat mee...