Kampong naar halve finale EHL na 4-1 winst op Racing Club

Landskampioen Kampong heeft zondag in Rotterdam als eerste club de laatste vier van Europa bereikt met een duidelijke 4-1 zege op Racing Club de Bruxelles. Het was een dubieuze treffer van Quirijn Caspers, die profiteerde van een bal tegen het lichaam van de Poolse scheidsrechter Grochal, die de toon zette zondagmiddag. Een echte 1 april-goal.

Daarna verschalkte Conor Harte knap zijn tweelingbroer David Harte in een strafcornervariant. Het was een briljante pass van Robbert Kemperman naar Bjorn Kellerman, die de wedstrijd besliste. Kellerman rondde goed af. Bij een 4-1 voorsprong kreeg Kampong alleen twee gele kaarten, waardoor de club toch nog onder druk kwam van de Belgen.

Maar met elf man binnen de ploeg wist Kampong het vierde kwart goed door te komen en de Final Four van de Euro Hockey League te bereiken.


Kampong-fans op de tribune in Rotterdam. Foto: Frank Uijlenbroek

Hieronder lees je de live-updates terug

Lees hier de live-updates van de kwartfinale van de Euro Hockey League tussen Kampong en Racing Club de Bruxelles. Kampong won vrijdagavond knap van Europees kampioen Rot-Weiss Köln, met 1-0.

’57 Nog drie minuten en Bruxelles moet nog twee keer scoren. Daar ziet het er niet naar uit. Kampong wel naar achteren gedrukt nu.

’54 Racing Club de Bruxelles heeft hun keeper gewisseld. Conor Harte nu met het hesje aan.

’52 Kampong krijgt de vierde strafcorner. Caspers vindt een Belgische voet. Kampong gaat niet voor de push, maar probeert een velddoelpunt te maken. Het mislukt.

’49 Met elf man binnen de lijnen moet Kampong dit toch uitspelen. Nog tien minuten te gaan.

’45 Kampong staat riant voor met 4-1. Alleen de gele kaarten aan Utrechtse kant zorgen ervoor dat Kampong het nog lastig heeft met Racing Club de Bruxelles.

Einde Q3

’44 De derde Belgische strafcorner. Weer proberen ze een velddoelpunt te maken en laten ze de bal tot buiten de stippellijn rollen. Maar Conor Harte stuit op David Harte.

’42 Jasper Luijkx nu met de gele kaart. Kampong nu weer met tien man.

’41 Charlier forceert de strafcorner.

’38 Pepijn Luijkx krijgt gele kaart. Kampong even met tien man.

’34 Derde Utrechtste strafcorner. Conor Harte krijgt bal tegen z’n voet buiten de cirkel. Scheidsrechter vindt het opzettelijk. Harte is door het dolle heen. Corner wordt niet goed gestopt en gevaar is geweken.

’33 Racing Club de Bruxelles valt aan, en de Poolse scheidsrechter Marcin Grochal krijgt de bal weer op z’n voet. Net als bij de eerste goal van Caspers. Deze keer gelukkig voor Kampong geen gevaarlijke situatie.

’32 Kellerman haalt de tweede Utrechtse strafcorner. Havenga pusht, goed gered door Gucassoff.

RUST

’29 Groene kaarten doen Racing Club dus de das om. Tom Boon zat langs de kant en toen scoorde Kampong de belangrijke 4-1, vlak voor de rust.

GOAL ’28: Kemperman met een heerlijke diagonale pass naar Kellerman, die goed afrondt. 4-1 voor Kampong!

’27 Goede actie van Kemperman, die voorgeeft met de backhand. Weet Meulenbroek net niet te bereiken.

’25 Mooie steal van Pepijn Luijkx, maar counter wordt net niet goed uitgespeeld. Teun Kropholler bereikt Philip Meulenbroek niet. Dit had de 4-1 kunnen zijn.

’18 Kampong probeert met lange ballen de cirkel te bereiken. Racing Club de Bruxelles blijft gevaarlijk in balbezit. Coach Cox lijkt nog niet helemaal tevreden en blijft zijn team continu coachen.

Einde Q1

’14 Pepijn Luijkx met een hele grote kans na assist Boet Phijffer, maar van dichtbij tikt hij tegen de keeper aan.

GOAL: ’11 Eerste Belgische strafcorner. Wordt het Boon of Harte? Het wordt Harte met de goal, na een schitterend tikje achterlangs van Boon. Conor Harte scoort dus tegen zijn tweelingbroer Harte, laag langs de keeper. 2-1.

GOAL: ‘9 Velddoelpunt voor Kampong. Hele bizarre goal. Martijn Havenga komt vanaf rechts. Scrimmage voor de keeper, de Belgen willen de bal wegwerken, maar pushen hard tegen de scheidsrechter Grochal uit Polen. Via de scheidsrechter belandt de bal voor de stick van Quirijn Caspers, die kan scoren.

‘7 Strafcorner voor Martijn Havenga. Gered door keeper Gucassoff.

‘4 Bjorn Kellerman slaat met z’n backhand naast.

‘3 Tommy Willems slaat uit de draai, gered door David Harte. Of was de bal over de doellijn. Uiteraard nu een videoreferral. En de bal is er net niet overheen. Jip Janssen haalt de bal heel knap voor de lijn. Daar ontsnapt Kampong.

‘1 We zijn begonnen in deze kwartfinale, voor een plek bij de laatste vier van Europa.

De Belgische club staat minder hoog aangeschreven dan Köln, maar beschikt met onder andere Cedric Charlier en Tom Boon over gevaarlijke Belgische internationals. Saillant: het is een bijzonder treffen tussen de tweelingbroers Conor (strafcornerkanon Bruxelles) en David (keeper Kampong).

 


Wat vind jij? Praat mee...