Rotterdam organiseert EHL KO16

Rotterdam organiseert volgend seizoen de KO16-ronde van de Euro Hockey League. Dat heeft de organisatie van het toernooi maandagmiddag bekendgemaakt. 

Tevens werd maandag bekendgemaakt dat Rotterdam de KO16-ronde de komende vijf jaar drie keer organiseert (2018, 2021 en 2022). Vorig seizoen werd al duidelijk dat Oranje-Rood het toernooi de komende jaren ook twee keer op het eigen complex houdt. Voor beide clubs geldt dat ze het toernooi in principe alleen organiseren wanneer zij zelf zijn gekwalificeerd.

Verliezersronde na de achtste finale

Komend seizoen vindt de KO16 opnieuw in het paasweekend plaats, van vrijdag 30 maart tot en met maandag 2 april. Nieuw is de verliezersronde na de achtste finale. In de vorige edities waren de ploegen die de achtste finale verloren meteen klaar. In de nieuwe opzet spelen ze een extra wedstrijd om de 9de/13de plek. Dit duel is belangrijk voor de landenranking die bepaalt hoeveel teams een land mag afvaardigen naar de EHL. Tevens weten supporters nu zeker dat hun club twee keer in actie komt.

Rotterdam-voorzitter Edwin Brouwers is blij met de toewijzing. ‘Het opnieuw organiseren van de EHL is voor de club een grote eer. Het feit dat alle ploegen twee wedstrijden spelen maakt het extra interessant voor teams en fans om naar Rotterdam af te reizen. Wij nodigen alle hockeyliefhebbers uit Europa uit om te komen genieten van de EHL KO16 in Rotterdam.’

Vijfde EHL in Rotterdam

Het wordt de vijfde keer dat de Euro Hockey League neerstrijkt in Rotterdam. Eerder werd op het complex aan de Hazelaarweg ook de Champions Trophy (2001 en 2008), de Junior World Cup (2005) en de HWL3 (2013) gespeeld.

Naast Rotterdam en Kampong hebben momenteel tien buitenlandse club zich geplaatst voor de KO16. De overige vier deelnemers plaatsen zich in oktober via de eerste ronde in Barcelona, waar twaalf clubs zijn verdeeld over vier poules. De winnaar van elke groep verdient een KO16-ticket.


Wat vind jij? Praat mee...