Verbazing bij Kampong omdat de klok niet stilstaat bij de corner

Woedend ging Quirijn Caspers verhaal halen bij één van de scheidsrechters, twee minuten voor het eind van de achtste finale tegen Rot Weiss Köln, waarin Kampong met 1-2 verloor. Demonstratief wees hij naar het scorebord. Daarop was de tijd doorgelopen bij de laatste twee strafcorners van Kampong.

In de Euro Hockey League worden de wedstrijden gespeeld in vier kwarten van vijftien minuten en wordt bij strafcorners de tijd stilgezet. Toen Kampong een minuut of twee voor het eindsignaal bij een achterstand van 1-2 drie strafcorners achter elkaar kreeg, viel het Caspers op dat de tijd doorliep. Boos en vol onbegrip zocht hij de scheidsrechter op. Ook het publiek begreep niet waarom de klok op het scorebord niet werd stilgezet.

‘Ik kende die regel niet’

‘Ik werd boos op de scheidsrechter, maar de regel schijnt zo te zijn dat de tijd doorloopt bij corners die uit een corner komen. Tenminste, dat werd mij verteld. Ik kende die regel helemaal niet, maar blijkbaar is het zo. Gelukkig maar, want ik dacht echt dat we onterecht zomaar 35 seconden verloren. Daarin hadden we het verschil kunnen maken, want we zaten in een sterke fase’, aldus Caspers na afloop van de wedstrijd, terwijl hij benadrukte dat hij de nederlaag niet aan dit voorval wilde wijten. ‘Maar frustrerend was het wel.’

Caspers zag vooral dat het rendement uit de corner te laag was. Kampong kreeg er maar liefst acht, maar er maakte er geen één. De ploeg van Alexander Cox dreef zichzelf tot wanhoop door twee corners niet eens te stoppen. Rot Weiss Köln kreeg slechts één strafcorner en bovendien niet veel kansen, maar won wel, dankzij twee razendsnelle uitbraken waaruit twee goals vielen.

Blessure Constantijn Jonker

‘Hun counters hebben ons de das omgedaan’, zei Caspers. ‘Als ik eerlijk ben hebben we niet ons beste spel gespeeld, maar we waren wel beter dan Köln. Volgens mij was het absoluut terecht geweest als wij de 2-2 hadden gemaakt. Natuurlijk kun je zeggen dat we Constantijn Jonker hebben gemist (hamstringblessure, red.). Hij is balvast en kan vanuit het niets een goal maken. Maar ook zonder hem hadden we gelijk kunnen spelen of zelfs kunnen winnen. In de laatste minuten hadden we op z’n Duits kunnen winnen.’