SCHC en Den Bosch strijden om Europese titel in EHCCC

In de Euro Hockey Club Champions Cup (EHCCC) strijden SCHC en Den Bosch dit pinksterweekend voor de laatste hoofdprijs van het seizoen. Stichtsche is als titelverdediger en organisator van het toernooi vastbesloten om deze Europese titel te prolongeren. Maar ook de Dames van Den Bosch hebben zich na het landskampioenschap weer opgeladen, en zijn klaar om de dubbel te pakken.

Den Bosch komt op vrijdag 13 mei om 17.45 uur als 1e in actie tegen het Russische CSP Krylatskoye. Daarna, om 20.00 uur, speelt SCHC haar 1e wedstrijd tegen het Engelse Canterbury HC. Op zaterdag zijn dan direct de halve finales waarin de winnaars van de eerste 4 wedstrijden het tegen elkaar opnemen. De verliezers spelen zondag tegen elkaar.

Finale

Maandag vallen de beslissingen: om 9.00 uur de wedstrijd om de 7e en 8e plaats, om 11.15 uur de strijd om de 5e en 6e plaats, om 13.30 uur de troostfinale om het brons en om 15.45 uur de finale. Vorig jaar streden Den Bosch en SCHC in de finale tegen elkaar. Stichtsche ging er toen met de winst vandoor.

Dit is de 43e editie van de EHCCC, en het 2e jaar op rij dat het Europese toptoernooi in Bilthoven wordt georganiseerd. Naast Den Bosch en SCHC komen Surbiton (Engeland), Canterbury (Engeland), Club de Campo Villa de Madrid (Spanje), UHC Hamburg (Duitsland), Pegasus (Ierland) en CSP Krylatskoye (Rusland) in actie. Het volledige wedstrijdschema zie je hier.

Uitzendingen

NOS zendt alleen maandagavond een samenvatting uit van de EHCCC, Ziggo Sport volgt het gehele toernooi. Op zaterdag worden om 13.55 en om 16.10 de halve finales live uitgezonden op Ziggo Sport Extra 2 (betaalpakket). De samenvattingen zijn zaterdagavond te zien via Ziggo Sport kanaal 14. Maandag zendt Ziggo op kanaal 14 en Ziggo Sport Select live de strijd om de 3e plaats (13.25 uur) en de finale (15.40 uur) uit.


Wat vind jij? Praat mee...