SCHC speelt vooral tegen zichzelf, maar wint met 0-1 van Madrid

Kansen, kansen en nog meer kansen. Gisteren gingen ze er bij SCHC tegen Canterbury gemakkelijk in, vandaag in de halve finale van de EHCCC tegen Club Campo de Madrid was het een compleet ander verhaal. Xan de Waard scoorde in de 2e helft de beslissende en verlossende 0-1, waardoor SCHC in de finale staat. Tegen Den Bosch: exacte dezelfde finale als de vorige editie van de EHCCC. 

De eerste grote kans van deze 2e halve finale was voor Michelle van der Pols. Haar slag vloog echter naast de goal en buiten bereik van Xan de Waard, die in kwam lopen voor de tip-in. Het veldoverwicht was in de eerste paar minuten voor SCHC. Club Campo de Madrid zakte ver in en liet het initiatief aan Stichtsche. Maike Stöckel kon met haar backhand uithalen, maar de slag getuigde van weinig overtuiging en was een gemakkelijke prooi voor keepster Maria Ruiz Castillo. SCHC moest uitkijken voor de snelle uitbraken van de Spaanse dames, maar kon er na een onderschepping van Drost zelf ook snel uitkomen. Haar inzet belandde echter op de legguards van de Spaanse keepster. Op het eind van het 1e kwart kwam Van der Pols volledig vrij op kop cirkel, maar haar harde slag miste wederom de goal.

2e kwart niet indrukwekkend

Een rush van Beatriz Perez Lagunas leidde de 1e strafcorner van de wedstrijd in voor Madrid. De inzet kwam echter niet tot het doel van Stichtsche. Na een prachtig breedtepassje van Zerbo gaf Van Maasakker een harde, geplaatste voorzet. Het was echter een Spaanse stick die prachtig binnentipte, net voor de inkomende Carlien Dirkse van den Heuvel. Het publiek stond al op de banken, maar de treffer telde niet. Buiten deze kans was het 2e kwart van de kant van Stichtsche alles behalve indrukwekkend. De ploeg gaf op eigen veld Club Campo de Madrid onnodig de kans terug in de wedstrijd te komen. Een hardgrondige ‘goddomme’ ontsnapte aan de lippen van Claire Verhage, nadat ze een backhandslag afvuurde die niet in de richting van de goal ging.

‘Als ze zo spelen tegen Den Bosch…’

Gil Empar kreeg een kans voor Madrid, maar de bal werd net op tijd weggetikt. Een snelle tegenaanval met Dirkse van den Heuvel aan de bal leverde een strafcorner op, maar die werd, geheel volgens het wedstrijdbeeld, niet goed gestopt. Een inzet van Van der Pols belandde ver naast de goal. ‘Als ze zo spelen tegen Den Bosch hebben ze niks in te brengen’, klonk het van een aantal SCHC’ers op de tribune.

Na rust sterker

Net na rust had Stichtsche wederom direct de kans om op voorsprong te komen. Xan de Waard kwam volledig vrij voor de keepster, maar mikte over de goal. Het moet gezegd: SCHC dwong het zelf niet af, maar had het geluk ook niet aan hun kant. Claire Verhage schoot hard, maar de bal vloog op slechts een paar centimeter voorlangs. Na een sterk begin van Stichtsche in de tweede helft was hij daar uiteindelijk dan toch. Na 37 minuten spelen kwam Roos Drost de cirkel binnen via de zijlijn en kon Xan de Waard de bevrijdende treffer binnen flatsen: 0-1. Zerbo kreeg niet veel later de kans de stand de verdubbelen, maar sloeg voorlangs. SCHC kwam aan het eind van het 3e kwart met 10 man te staan, nadat Carlien Dirkse van den Heuvel geel kreeg voor wat de scheidsrechter zag als opzettelijk shoot. Madrid kwam er nauwelijks uit, maar dat een 0-1 geenszins veilig is bleek maar weer uit een voorzet die net door de inglijdende Belen Iglesias Marcos werd gemist.

Laatste kwart

Aan het begin van het laatste kwart kreeg SCHC een strafcorner, nadat een Spaanse verdedigster de bal opzettelijk over de achterlijn werkte. Met de inzet van Van Maasakker had keepster Ruiz Castillo echter geen enkele moeite. Club Campo de Madrid gaf in het laatste kwart meer gas, en kwam een aantal keer dicht bij de gelijkmaker. Iglesias Marcos kreeg de bal voor het intikken, maar Cox kon dat ternauwernood voorkomen. Even later werd Rocio Gutierrez vrij aangespeeld uit een strafcorner, maar zij mikte naast de goal. Ook een strafcorner van SCHC die kort daarop volgde ging roemloos ten onder.

In de laatste 4 minuten zette Club Campo de Madrid alles op alles en wisselde de keepster voor een extra speler. Met nog 7 seconden op de klok leverde dat een strafcorner op. Van Maasakker tenniste de bal eerst van de lijn, en op de strafcorner die volgde redde Cox met haar stick.

SCHC maakte het zichzelf erg moeilijk, maar is wel door naar de finale van de EHCCC, waarin het maandag Den Bosch treft.

Club Campo de Madrid – SCHC 0-1 (0-0)

37′ Xan de Waard 0-1


Wat vind jij? Praat mee...