Ireen van den Assem: ‘Onze corner is nu meer onvoorspelbaar’

De dames van Kampong kwamen er nauwelijks aan te pas in het openingsduel tegen Den Bosch. Toch duurde het lang, heel lang, voor de enige en winnende Bossche treffer, van Margot van Geffen, viel. Den Bosch kreeg veel veldkansen én zeven strafcorners. Ireen van den Assem, na het vertrek van Maartje Paumen nu eerste cornervrouw, trof nog geen doel. ‘Het is wennen, zonder Paumen.’

Alleen op basis van het eerste kwart had het al 0-4 kunnen zijn, met drie strafcorners en een grote kans voor Frédérique Matla. De sfeer was losjes, lacherig misschien zelfs. Op basis van het wedstrijdbeeld zat deze wedstrijd al in de tas bij Den Bosch. ‘Ik hoop dat we plezier uitstraalden, maar geen nonchalance’, zei Ireen van den Assem na de wedstrijd. ‘We hebben vertrouwen, dat wel. Maar als we nonchalant worden, kunnen we van iedereen verliezen.’

Ook in het tweede kwart viel de goal maar niet. ‘In de rust zeiden we tegen elkaar: hij gaat vallen. Toen waren wij al 22 keer in hun cirkel geweest en zij 2 keer in onze cirkel. Moet je nagaan.’ Marloes Keetels haalde nog een bal van de lijn na een reuze kans voor Malou Pheninckx, anders had Kampong zelfs, geheel tegen de verhoudingen in, nog op voorsprong kunnen komen.

Van Geffen maakt verlossende goal

Utrecht – Kampong – Den Bosch Dames,  Margot van Geffen (Den Bosch) scoort de 1-0.
(c) Willem Vernes Fotografie

Na rust stapelden de kansen zich opnieuw op, maar Kampong-keepster Alexandra Heerbaart keepte een heerlijke wedstrijd. Tot acht minuten voor tijd, toen Margot van Geffen toch de verlossende goal maakte, bijna vanaf de achterlijn met de backhand. ‘Ik was zo blij dat we hem maakten’, lachte Van den Assem. ‘Het was een close call, maar uiteindelijk telt het resultaat.’

Als Den Bosch het moeilijk had met veldgoals, was er tot vorig seizoen altijd nog Maartje Paumen. Met haar harde sleeppush was ze vaak de reddende engel als het scoren van veldgoals even niet wilde lukken. Van den Assem staat nu op de kop cirkel bij de corner, met de loodzware taak om Paumen op te volgen. ‘Het is wennen zonder Paumen. Dat we haar gaan missen zal ik echt niet onder stoelen of banken steken.’

Eerder nam Van den Assem soms één corner per wedstrijd, of helemaal geen. ‘Dat ik er nu veel mag nemen, is anders. Het heeft tijd nodig, maar ik weer zeker dat we nog veel gaan verbeteren.’ De verdedigster ziet echter ook voordelen. ‘Onze corner is nu meer onvoorspelbaar. Paumen had een wereldcorner, maar de tegenstander wist dat zij ging pushen. Nu kunnen we verrassender zijn.’