‘Footprint forever’ vertrekkende Klaartje de Bruijn

Afscheid nemen is een beetje sterven. Na zeven mooie jaren neemt Klaartje de Bruijn, de onvermoeibare motor van Groningen, afscheid van de metropool van het noorden. Tijdens haar studiejaren bouwde ze vele warme vriendschappen op en sloot ze de stad stukje bij beetje in haar armen. Nu is ze bijna klaar met haar studie geneeskunde, tijd om haar verhuisdozen te pakken. Haar volgende hockeyhalte: Laren.

Volgend seizoen wordt het dus Groningen-uit voor De Bruijn. ‘Altijd lastig’, zoals ze zegt. ‘Ik vertrek hier zeker met gemengde gevoelens. Het zijn prachtige jaren geweest. We hebben moeten knokken om in de Overgangsklasse te blijven en nu weten we ons voor de tweede keer te handhaven in de Hoofdklasse.’

Het biertje in haar hand gaat maar moeizaam leeg. Niet omdat ze geen trek heeft, maar het komt doordat vele trouwe supporters van Dames 1 en andere clubleden alvast afscheid van haar nemen. Hier een kus, daar een omhelzing, ergens anders weer een brok in de keel.

Andere uitdaging

‘Natuurlijk heb ik overwogen om hier te blijven, maar ik ga een andere uitdaging aan. Ik loop mijn laatste stage van veertien weken in Utrecht en ik ga in Amsterdam wonen. Ik wil mij specialiseren in de kindergeneeskunde en daartoe ga ik aan de slag in het Prinses Máxima ziekenhuis voor kinderoncologie, dat aanstaande dinsdag officieel wordt geopend. Dat ga ik combineren met hockey bij Laren. Ik heb intussen gesproken met Robert-Jan Cox, mij nieuwe coach, en dat was een prima onderhoud.’

Klaartje de Bruijn, de onvermoeibare pitbull op het middenveld van Groningen. Foto: Frank Uijlenbroek

‘Koningin Klaartje’

De footprint van Klaartje de Bruijn zal altijd blijven bestaan, want zij was het die Groningen twee jaar geleden (medio mei 2016) via een rake strafcorner naar de Hoofdklasse schoot. Het leverde haar op Hockey.nl de titel van ‘Koningin Klaartje’ op. Dankzij dat puike seizoen haalde zij een aantal maanden later zelfs een stagegroep van het Nederlandse team, waarvoor bondscoach Alyson Annan haar opriep.

Het vertrek van De Bruijn (25), die haar jeugdopleiding genoot bij hdm,  betekent hoe dan ook een fikse aderlating voor Groningen, bij wie overigens nog niet bekend is of de andere sterkhouder van het team – Willemijn Bos – haar loopbaan voortzet. Zij neemt binnenkort haar beslissing.


2 Reacties

  1. joostgr

    Het is een beetje het lot van clubs zoals Groningen. Speelsters die bij Groningen opvallen omdat ze het goed doen, blijven maar een beperkte tijd bij die clubs. Grotere clubs hebben dit soort 'problemen' minder.

    1. Ron van Asperen

      Een andere bepalende factor is volgens mij de betaling aan speelsters , geen idee hoeveel en wie , in Groningen niemand in ieder geval .... Ron van Asperen


Wat vind jij? Praat mee...