Halve finale: Amsterdam wint chaotisch beslissingsduel

Amsterdam speelt volgende week in de play-offs de finale tegen Den Bosch. De ploeg uit de hoofdstad won twee keer in Bilthoven en sleept dat laatste ticket voor de eindstrijd binnen. Lees hieronder de hoogtepunten van de wedstrijd terug.

70′ Afgelopen! Amsterdam gaat naar de finale van de play-offs!

70′ In de laatste seconde nog een strafcorner voor SCHC, de laatste kans om shootouts uit het vuur te slepen!

68′ Dirkse van den Heuvel tipt een voorzet richting doel, maar raakt Ginella Zerbo en de scheids fluit voor een overtreding. Nog twee minuten voor de ploeg uit Bilthoven.

65′ Raar moment: SCHC-trainer Tina Bachmann wisselt Maddie Hinch voor een extra veldspeler, terwijl de bal in de eigen 23 ligt. Amsterdam kan er niet van profiteren.

63′ Nog zeven minuten voor SCHC om de gelijkmaker te forceren. Ze kunnen wel inspiratie uit de wedstrijd van gisteren halen, toen Amsterdam in de laatste minuut alsnog langszij kwamen.

58′ Wat een kans voor Delfina Merino! De Argentijnse mag vrij uithalen na een goede actie. Via de scrimmage eindigt het in een corner. Weg kans.

56′ Strafcorner voor Amsterdam, maar Thompson tipt de bal over het doel. Het gaat alle kanten op nu.

55′ Pijnlijk moment voor Lauren Stam:  de speelster van Amsterdam krijgt een bal vol op haar borst en gaat neer. Ze kan gelukkig verder spelen.

53′ Zo dichtbij! De strafcorner van Van Maasakker lijkt in het doel te vallen en het publiek denkt dat de gelijkmaker een feit is, maar de bal ging net naast. Niet veel later stuit Dirkse van den Heuvel op Veenendaal. Nog steeds 0-1.

48′ SCHC dringt iets meer aan en zoekt nadrukkelijk de aanval. Het aantal overtredingen is flink toegenomen in de tweede helft en daar reageert het publiek ook op.

40′ Onrustig begin van de tweede helft. SCHC moet nu komen. Grote kansen blijven echter uit.

35′ Het is rust bij SCHC – Amsterdam: 0-1. De Amsterdamse ploeg liep in het eerste deel van de wedstrijd over de thuisploeg heen. In het laatste deel van de wedstrijd kwam SCHC terug in de wedstrijd. De grootste kansen van de eerste helft waren echter voor Amsterdam.

34′ Foutje van Maddie Hinch, die de bal in de stick van een Amsterdam-speelster speelt. De Engelse herstelt haar fout wel met een goede save.

33′ Nog geen minuut later maakt SCHC bijna gelijk. Na een goede combinatie met Xan de Waard komt de bal bij een vrije man bij de tweede paal. De bal gaat echter tegen de voet, waardoor de kans verkeken is.

32′ Grote kans voor Amsterdam! Müller mag van randje cirkel aanleggen, maar Caia van Maasakker haalt de bal van de lijn.

29′ Klein oponthoud tijdens de wedstrijd. Beide teams pakken die kans om even te bespreken. Nog steeds 0-1.

26′ Delfina Merino versiert een strafcorner voor SCHC. De variant is weer een prooi voor Anne Veenendaal. Het gevaar is voor even geweken, maar de thuisploeg komt langzaamaan terug in de wedstrijd.

24′ En daar is de eerste kans van SCHC. De strafcorner van Caia van Maasakker wordt gestopt en Michelle van der Pols schiet de rebound naast.

’17 Rustig eerste kwartier voor Amsterdam-goalie Anne Veenendaal. De keepster staat vooral toe te kijken hoe haar ploeg aanvalt. Dit maal is het Noor de Baat die een bal voorlangs schiet.

‘9 0-1 voor Amsterdam! Wat een doelpunt van Amsterdam! De bezoekers komen op voorsprong via Sterre Deetman, die een voorzet van Julia Müller binnentikt. Geen kans voor SCHC-doelvrouw Maddie Hinch.

4′ Net als gisteren laat Amsterdam al snel de aanvallende intenties zien door vroeg druk te zetten. Het blijf echter wachten op de eerste kans van de wedstrijd.

1′ We zijn begonnen! SCHC start de wedstrijd. De thuisploeg speelt zonder Frederique Derkx, die last heeft van een blessure.

0′ Gisteren eindigde de wedstrijd in een ware climax in het voordeel van Amsterdam. Zie hieronder de samenvatting van dat duel:

Welkom bij het duel tussen SCHC en Amsterdam! De winnaar strijdt volgende week tegen Den Bosch om het landskampioenschap.