HGC laat tanden zien, maar verslikt zich toch in SCHC

De vrouwen van HGC kwamen tegen SCHC twee keer op voorsprong, maar stonden zondag uiteindelijk met lege handen. Thuis werd met 2-4 verloren van Stichtsche, waar Ginella Zerbo een hattrick maakte. Een valse start, maar wel eentje met perspectief. 

Natuurlijk was de pijn groot in november bij HGC. De architect achter de opleving van de Wassenaarse dames, sterspeelster Eva de Goede, raakte zwaar geblesseerd aan haar knie tijdens een interland van de Oranjevrouwen tegen België. Haar teamgenoten van HGC zagen het gebeuren, ze keken samen naar de bewuste wedstrijd.

Het gemis was meteen voelbaar. In het eerste duel zonder De Goede werd verloren van middenmoter Kampong (3-4). Een nederlaag die niet paste bij het nieuwe HGC, dat onderweg was om een status van topploeg te krijgen. Maar goed, dat was dus mét De Goede. Zonder de tweevoudig olympisch kampioen – zondag toeschouwer – doormoeten, het was en is dus een bittere pil voor de ploeg die als nummer vier de competitie hervatte.

De technisch vaardige Milagros Fernandez opende zondag de score voor HGC. Foto: Koen Suyk

De Goede juichte vanaf de kant toe

De eerste klus na de winterstop was een meteen pittige, tegen SCHC. Een ploeg die al jaren een vaste klant is in de play-offs en zo graag meer wil zijn dan een outsider voor de titel. HGC opende echter messcherp, door de allereerste kans van 2022 meteen te verzilveren. Een gortdroge backhand van Milagros Fernandez plofte op de plank bij Alexandra Heerbaart. De Goede juichte vanaf de kant, in de zon, toe.

SCHC was beter en kwam in het tweede kwart volkomen terecht op gelijke hoogte, nadat Ginella Zerbo van dichtbij raak pushte. Aan die goal ging een fraaie individuele actie vooraf van Xan de Waard. Bevrijdend was de goal niet voor de ploeg van Lucas Judge. SCHC drukte niet door na die gelijkmaker en kwam vlak voor rust wederom op achterstand. Ditmaal was het Isis van Loon, een van de grootste talenten op De Roggewoning, die voor de 2-1 zorgde.

Ginella Zerbo was met drie goals goud waard voor SCHC. Foto: Koen Suyk

Hattrick Zerbo

Wéér moest Stichtsche in de achtervolging. Het werd steeds voller in de cirkel van HGC-goalie Anke van Goudoever. Na een mislukte corner en een tegengehouden backhandschot – fraaie redding – capituleerde de keeper op een inzet van opnieuw Zerbo. Ditmaal draaide SCHC wel de bekende duimschroeven aan. Want in hetzelfde kwart volgde de 2-3, uit een strafbal. Hard was de push van De Waard niet, trefzeker wel. Vlak daarop, aan het eind van kwart drie, volgde de volgende dreun toen Zerbo haar hattrick voltooide door de 2-4 binnen te tikken.

HGC knokte in het aardige vierde kwart voor wat het waard was. Kreeg in de slotfase nog twee corners, die de Britse Giselle Ansley over het doel sleepte. De Wassenaarse vrouwen stonden zondag met lege handen, maar zullen een heel ander gevoel hebben dan tegen Kampong. Vandaag bleek namelijk dat HGC ook zonder De Goede mee kan komen tegen een topploeg. Belangrijke kanttekening: die fases duren nog niet lang genoeg om écht potten te kunnen breken.

HGC – SCHC 2-4
7. Milagros Fernandez 1-0
24. Ginella Zerbo 1-1
35. Isis Van Loon 2-1
43. Ginella Zerbo 2-2
49. Xan de Waard 2-3 (sb)
52. Ginella Zerbo 2-4


1 Reactie

  1. drpoohbear

    Hopen en bidden dat Eva er weer zo snel mogelijk staat. Als topper in je ploeg ben je natuurlijk altijd een doelwit. Maar het lijkt erop dat in de hoek zit waar de klappen vallen. Dat daar nu maar snel een einde voor haar aan mag komen. Ze wordt mede door haar fans node gemist en ik mag denk ik wel zeggen namens de fans, van harte beterschap Eva! Rick van der Loos, Delft.


Wat vind jij? Praat mee...