HK (D): Prima generale voor Oranje-Rood en Laren voor competitiefinale

De Hoofdklasse Dames is na vandaag nog maar één speelronde verwijderd van het einde. Bovenin is nog steeds één playoff-plek te verdelen, waar alleen Oranje-Rood en Laren nog voor in aanmerking komen. Onderin blijft het ongelooflijk spannend. Wie degradeert volgende week naar de Promotieklasse. Groningen, Nijmegen of toch Huizen?

Bloemendaal kreeg hard op de falie tegen Den Bosch. De Noord-Hollanders hebben het traditioneel zwaar tegen de recordkampioen. Het werd uiteindelijk lieft 9-1 met Lieke Hulsen als belangrijkste afronder bij de Brabanders. Zij maakte er drie.

Oranje-Rood won van Kampong. Dat is natuurlijk mooi, maar de buit zou hoe dan ook pas volgende week verdeeld worden als de Eindhovenaren Laren treffen om het playoff-ticket. Kampong is waarschijnlijk vooral blij dat het dit teleurstellende seizoen kan afsluiten. Lees hier het wedstrijdverslag.

SCHC is reeds zeker van de play-offs en Groningen kan de punten goed gebruiken. Dat weerhield de Bilthovenaren uiteraard niet even aan te zetten in het hoge noorden.

Ook Laren trok stevig van leer zondag. Huizen moest het bekopen met een 1-7 nederlaag tegen de buren. Maxime Kerstholt en Lieke van Wijk scoorden beiden twee keer voor de ploeg van Robert-Jan Cox. Huizen heeft een goede uitgangspositie met een tiende plek, maar toch kan het zondag, bij winst van Groningen en Nijmegen, nog helemaal misgaan.

Ook Hurley boekte een ruime overwinning. Nijmegen kwam met 0-4 niet in het spel voor. De Nijmegenaren treffen volgende week directe concurrent Huizen. Hoogst haalbare uitkomst van het weekend voor beide ploegen is de tiende plek, wat een playoff-reeks met de beste nummer 2 uit de Overgangsklasse betekent. Het slechtste scenario is directe degradatie.

En ook Amsterdam had een relatief simpele middag. De dames uit de hoofdstad liggen op ramkoers voor een goed resultaat in de play-offs. Hdm is uitgespeeld in de competitie, maar kan et de zesde plek, als de Hagenaars die weten vast te houden, het beste seizoensresultaat in jaren noteren.


Wat vind jij? Praat mee...