HK (D): Treffer Yibbi Jansen genoeg voor zege Oranje-Rood op hdm

In de Hoofdklasse Dames werd vrijdagavond een volledige speelronde afgewerkt. Oranje-Rood en SCHC deden daarin goede zaken in de strijd om een play-offticket. In Eindhoven won Oranje-Rood met 1-0 van hdm door een treffer van Yibbi Jansen in de slotfase. SCHC zegevierde, al was het ook moeizaam, met 0-1 bij Nijmegen. Laren leed gevoelig puntenverlies tegen Kampong: 2-2. Met dat gelijke spel mocht Laren overigens niet klagen, want Lieke van Wijk scoorde pas zeven minuten voor tijd de gelijkmaker.

Na 28 minuten spelen stond er vrijdag 0-4 op het scorebord bij Hurley. Den Bosch, toch de ploeg die de meeste treffers in de eerste helft maakt in de Hoofdklasse Dames, knalde uit de startblokken in Amsterdam. Behalve goed nieuws in de score moet ook de tweede doelpuntenmaker bij de Brabantse formatie een glimlach om de gezichten hebben getoverd: international Lidewij Welten is weer hersteld van haar enkelblessure en was dus meteen trefzeker.
In het derde en vierde kwart nam de landskampioen iets gas terug, maar Hurley was nog steeds kansloos.

Kampong blijft het goed doen in de tweede helft van de competitie. Tegen Laren had de ploeg van Santi Freixa zelfs zicht op meer dan een punt. Maar bij Laren heeft Lieke van Wijk sinds kort de strafcorner terug. Vorige week scoorde de verdediger al twee keer, vandaag zorgde ze voor een punt voor Laren. De ploeg van Robert-Jan Cox zag door het gelijke spel wel Oranje-Rood in punten op gelijke hoogte komen in de tussenstand.

In dit degradatieduel had Groningen behoefte aan een zege, maar zo ver kwam de formatie van coach Marc Matarek niet. Wel was er opnieuw een treffer van Willemijn Bos.

SCHC had ongetwijfeld een gemakkelijker avond verwacht in Nijmegen. De thuisploeg heeft in de winterstop echter veel aandacht besteed aan de defensie en daar kwamen de gasten uit Bilhoven niet gemakkelijk doorheen. Uiteindelijk was een treffer van Julie Brinkman voldoende voor de zege van SCHC en plek drie in tussenstand.

Amsterdam was duidelijk een maatje te groot voor het dapper strijdende Bloemendaal. Na de openingstreffer van Kelly Jonker duurde het tot de veertigste minuut voordat Amsterdam de voorsprong verdubbelde. Uiteindelijk bepaalde Noor de Baat de eindstand op 3-0 in het voordeel van de thuisploeg.

Yibbi Jansen was vrijdagavond de gevierde speelster aan de kant van Oranje-Rood. In een spannend duel hielden Oranje-Rood en hdm elkaar lange tijd in evenwicht. Twee minuten voor tijd was het de kersverse international die de thuisploeg toch nog aan een zege hielp. Door het puntenverlies van Laren staat de ploeg van coach Toon Siepman in punten gelijk met Laren. De Eindhovense formatie had daar wel twee wedstrijden meer voor nodig, maar lijkt toch weer een beetje mee te doen in de strijd om een play-offticket.


5 Reacties

 1. marijeknuvers

  Lekker Yibbi! Lekker OR!  Zo snoer je al die zure criticasters de mond. Zo laat je zien dat je ook in een mindere periode belangrijk kan zijn voor je team. Lukt het niet uit de strafcorner, doe je het toch gewoon in het veld. Klasse!  Als je het programma bekijkt doen we weer vol mee voor de play-offs en daarmee ook mee voor het landskampioenschap. Het is pas over als het fluitsignaal klinkt!

  1. frans91

   De treffer had natuurlijk nooit goedgekeurd mogen worden. Ze werkte de bal met haar been in het doel. Jammer dat de scheids het niet zag.

  2. lynnBosman

   Ze schopte de bal het doel in, niemand de mond gesnoerd.

 2. pietersmits

  Als je de wedstrijd gezien had, had je geweten dat beide teams niets in de playoffs te zoeken hebben.

 3. lynnBosman

  Omdat de nummer 4 een open plek is voor de nummers 4-7. Dus ja OR, Hurley, normaa, gesproken Kampong en Laren hebben daar zicht op. Laten we niet doen alsof OR een serieuze kandidaat is voor het kampioenschap. Alle topwedstrijden terecht dik verloren, Missen het aan zelfreflectie en kwaliteit. Laren heeft nog 2 wedstrijden tegoed, dus zouden zomaar weer eens 6 punten erboven kunnen staan.


Wat vind jij? Praat mee...