Felice Albers de heldin in het Wagener Stadion

Amsterdam heeft voor het derde achtereenvolgende seizoen de finale van de play-offs bereikt. Na de 0-3 zege in Eindhoven vorige week werd het in het Wagener Stadion tegen Oranje-Rood 2-1, na een stroeve wedstrijd, maar een heerlijke goal – twee minuten voor tijd – van talent Felice Albers.

Het was in de eerste twee kwarten een moeizame vertoning. Wellicht dat zenuwen de beide ploegen parten speelde. De twee mooie goals van Charlotte Vega – knap vanuit de draai – en Laura Nunnink – heerlijke backhand in het net – zorgden voor hoop dat de wedstrijd helemaal zou ontvlammen.

Dat gebeurde niet helemaal. De wedstrijd bleef nerveus, maar Amsterdam kreeg in het derde kwart de betere kansen. Een inzet van aangeefster Charlotte Vega werd van de lijn gehaald door Freeke Moes. Een heerlijk backhandschot van Maria Verschoor werd gestopt door de afscheid nemende Larissa Meijer. In het vierde kwart was Amsterdam wel sterker en kreeg het ook kansen via Marijn Veen en Vega, maar konden ze niet doordrukken. Amsterdam had vier strafcorners, Oranje-Rood geen een.

Twee minuten voor tijd pakte Eva de Goede de bal af en passte naar talent Felice Albers, die hard en strak uithaalde. Het betekende meteen het afscheid van oud-international Larissa Meijer, die werd gewisseld voor een veldspeelster. Zij nam net als Toon Siepman afscheid van Oranje-Rood.

Amsterdam speelt voor het derde jaar achter elkaar de finale tegen Den Bosch, dat van SCHC won.

Lees hier de live-updates terug


’68 Eva de Goede maakt zich kwaad. Pakt de bal af en passt naar Felice Albers, die hard uithaalt en de 2-1 maakt!

’64 Marijn Veen pusht op keepster Meijer. Wordt gestopt. Na scrimmage volgt de vierde strafcorner voor Amsterdam. Van Male geeft aan. Push van Eva de Goede gesmoord door de uitloopster.

’60 Nog tien minuten te spelen. Amsterdam probeert nu de tien speelsters van Oranje-Rood onder druk te zetten en de beslissing te forceren. Lukt tot nu toe nog niet.

’57 Marlena Rybacha van Oranje-Rood krijgt na een harde overtreding de gele kaart. De Eindhovense ploeg staat met tien man.

’53 Derde strafcorner voor Amsterdam. Lauren Stam probeert aangeefster Kitty van Male te bereiken, maar die variant is bij Oranje-Rood wel bekend en werd dichtgezet.

’52 Nog 17,5 minuten te spelen. Weet Oranje-Rood te verrassen hier in het Wagener Stadion?

Einde Q3. Amsterdam is gevaarlijker, maar weet nog niet door te drukken. Nog steeds 1-1.

’49 Maria Verschoor haalt razensnel uit met de backhand. OR-keepster Meijer redt bekwaam met de klomp.

’44 Charlotte Vega haalt uit met backhand, raakt Eindhovense voet. Tweede Amsterdamse strafcorner. Bal komt uiteindelijk weer terecht bij Vega, die lijkt te scoren, maar bal op doellijn schitterend gestopt door Freeke Moes. Daar ontsnapt Oranje-Rood.

’42 Kitty van Male lijkt vrije doorgang te krijgen richting Meijer, maar wordt goed afgestopt door Oranje-Rood.

’39 Anouk Lambers friemelt zich door de cirkel en stuit op keepster Meijer. Er blijft het gevoel dat de wedstrijd nog echt moet loskomen. Tempo is laag. Veel individuele fouten. Maar de belangen zijn ook groot uiteraard.

Rust in het Wagener Stadion. Na twee goede goals van Vega en Nunnink staat het 1-1 in Amstelveen.

’32 Laura Nunnink krijgt de bal van Donja Zwinkels, draait naar de backhand en haalt vernietigend uit. 1-1!

’28 Vogelvrij mag Charlotte Vega in de cirkel de bal aannemen. Ze scoort mooi uit de draai, van dichtbij. 1-0 voor Amsterdam.

’26 Mooie individuele actie van Laura Nunnink, die Yibbi Jansen aanspeelt in de cirkel. Jansen slaat hoog over.

’25 Weer een moeilijke kans. Na een harde backhand tipt Marijn Veen net naast de goal.

’20 Halve kans voor Amsterdam-goalgetter Charlotte Vega. Die een harde bal van aanvoerster Eva de Goede aanraakt, maar niet richting de goal.

Einde Q1. Na een open schietkans voor Kelly Jonker en een strafcorner had Amsterdam op een 1-0 voorsprong kunnen komen, maar overtuigend is het vooralsnog niet.

’15 Eerste strafcorner voor Amsterdam. Julia Müller brengt de bal in, maar het wordt niet gevaarlijk. Amsterdam leek voor de variant te gaan.

’12 Maria Verschoor komt via achterlijn binnen, maar stuit op keepster Meijer.

‘8 Talent Felice Albers onderschept op het middenveld de bal en geeft de bal aan spits Kelly Jonker, die vrij kan uithalen, maar op keepster Larissa Meijer schiet.

‘7 Afwachtend begin van beide ploegen. In zeven minuten nog geen strafcorners of kansen geweest.

‘1 We zijn begonnen!

Als Amsterdam wint, betekent deze wedstrijd het afscheid van keepster Larissa Meijer en Toon Siepman.


Wat vind jij? Praat mee...