Round-up HK (D): Groningen overklast MOP, Oranje-Rood nadert top 4

Groningen liet zaterdag de klasse zien door MOP in een directe confrontatie om de negende plek met 1-5 te verslaan. Een stevige stap in de richting van direct lijfsbehoud van de promovendus. In Bilthoven won SCHC de topper van Amsterdam. Daarmee lijkt de tweede plek zeker te zijn gesteld en is de mentale zege vooruitlopend op de play-offs voor Stichtsche. En dan Oranje-Rood. De ploeg van Toon Siepman zette de sterke tweede seizoenshelft door en denderde over Hurley heen.

SCHC – Amsterdam 2-0 (0-0)

SCHC wint de topper van Amsterdam. Door doelpunten van Caia van Maasakker en Ginella Zerbo werd het 2-0 in Bilthoven. Bovendien hielden Maddie Hinch en haar verdediging voor de elfde keer dit seizoen het doel schoon. Stichtsche lijkt dus helemaal warmgedraaid en klaar te zijn voor de play-offs. Dat de tegenstander daarin Amsterdam gaat zijn, is inmiddels ook zo goed als zeker. Een fijn mentaal tikje dat SCHC dus extra uitdeelt met deze overwinning op de hoofdstedelingen.

SCHC – Amsterdam 2-0 (0-0)
’51 Caia van Maaskker 1-0 (sc)
’62 Ginella Zerbo

Pinoké – Den Bosch 0-1 (0-1)

Slechts 0-1 verliezen van grootmacht Den Bosch is een prima prestatie van Pinoké. Het is echter vijf voor twaalf in Amsterdam en de Steekneuzen hebben meer nodig dan prima prestaties. Er resteren slechts drie wedstrijden om het gat met Bloemendaal van vijf punten te dichten. Marlies Verbruggen maakte in de zeventiende minuut het enige doelpunt van de wedstrijd en redde zo de drie punten voor Den Bosch, dat nog altijd niet verloren heeft dit seizoen.

Pinoké – Den Bosch 0-1 (0-1)
’17 Marlies Verbruggen

Bloemendaal – Laren 1-3 (0-2)

Een degelijke overwinning van Laren, nadat de ploeg twee weken achter elkaar niet de drie punten pakte. Lieke van Wijk was belangrijk voor haar ploeg met twee goals uit de strafcorner. Ook fijn voor de Gooise ploeg is dat ze qua punten inmiddels weer gelijk staan met concurrent om de vierde plek Kampong, dat verloor in Den Haag.

Bloemendaal – Laren 1-3 (0-2)
’13 Lieke van Wijk 0-1 (sc)
’19 Laurien Leurink 0-2
’58 Melle Spruijt 1-2
’69 Lieke van Wijk 1-3 (sc)

Hdm – Kampong 3-1 (1-1)

Kampong kon na hdm uitzien naar zeer moeilijke reeks wedstrijden tegen de gehele top 3, om zo de vierde play-offplek veilig te stellen. Het ging echter al een weekje eerder mis in Den Haag. De ploeg van Erik van Driel kwam op voorsprong via Mila Muyselaar. Kiki van Wijk maakte gelijk, maar in de tweede helft trokken de Haagsen de overwinning naar zich toe. Kampong blijft vierde op basis van een gewonnen wedstrijd meer dan Laren.

Hdm – Kampong 3-1 (1-1)
’15 Mila Muyselaar 1-0
’20 Kiki van Wijk 1-1
’39 Fay van der Elst 2-1
’63 Demi Lefranc 3-1

Hurley – Oranje-Rood 0-5 (0-2)

De laatste weken was Yibbi Jansen dé grote naam bij Oranje-Rood. De middenveldster scoorde in zes wedstrijden twaalf keer voor haar ploeg. En die trend zette ze tegen Hurley gewoon voort. Drie keer scoorde ze in de 0-5 overwinning. Ook Daphne van der Velden en Valerie Magis scoorden voor de Eindhovenaren. Een riante zege dus, die de Eindhovenaren op één punt zet van de vierde plaats. Dat het OR is die uiteindelijk met het vierde play-offticket aan de haal gaat, is dus helemaal niet ondenkbaar. Hurley blijft steken op de achtste plek. Met haar drie doelpunten brengt Jansen haar totaal op negentien doelpunten dit seizoen, daarmee deelt ze de koppositie van het topscorersklassement met Maartje Paumen.

Hurley – Oranje-Rood 0-5 (0-2)
‘1 Daphne van der Velden 0-1
’13 Yibbi Jansen 0-2 (sc)
’48 Yibbi Jansen 0-3 (sc)
’51 Yibbi Jansen 0-4 (sc)
’59 Valerie Magis 0-5

MOP – Groningen 1-5 (0-2)

Het was een directe confrontatie om de play-outs te ontlopen en Groningen bleek daarin oppermachtig. De noorderlingen wonnen 1-5 van MOP en stijgen naar de veilige plek 9 op de ranglijst. Een ontzettende fraaie prestatie als de promovendus die positie weet vast te houden tot het eind van het seizoen. Het is nog niet de tweede seizoenshelft van MOP. 29 tegendoelpunten in acht wedstrijden en slechts 1 schamel puntje, weliswaar behaald tegen Laren. Door deze tegenvallende resultaten is de ploeg van Karel Alferink inmiddels afgedaald naar de tiende plek, die aan het eind van het seizoen dwingt tot het spelen van play-outs.

MOP – Groningen 1-5 (0-2)
’11 Fieke Hoff 0-1
’19 Hedi Koning 0-2
’50 Pam van Asperen 0-3
’60 Hedi Koning 0-4
’64 Klaartje de Bruijn 0-5
’69 Kim van Roosmalen 1-5 (sc)


Wat vind jij? Praat mee...