Round-up HK Dames: Thuisploegen delen de lakens uit

In de 6e competitieronde waren alle thuisspelende ploegen hun tegenstander de baas. Enkel in de, wegens de live-uitzending van Ziggo, eerder begonnen wedstrijd tussen SCHC en hdm wist de bezoekende ploeg te scoren. Alle andere gasten werden doelpuntloos, op de eretreffer van Hurley in de laatste minuut na, en met flinke cijfers naar huis gestuurd. Tot de gastvrouwen behoorde ook de traditionele top 4: zij wonnen dus allemaal. Pinoké en Bloemendaal zijn nog altijd puntloos.

Laren – MOP 7-0 (2-0)

Met een hattrick velde Lieke van Wijk het Larense oordeel over MOP, maar daar bleef het niet bij voor de Vughtse ploeg. Ook Sierou Frankema (2x), Macey de Ruiter en Naomi van As pikten een goaltje mee aan de Eemnesserweg en brachten het Gooise totaal op 7 treffers, bijna evenveel als de totale eerdere productie van Laren in de 5 eerdere duels. Door onder andere de zege van Laren is het gaatje van de top 4 geslagen: hdm en Oranje-Rood volgen op 4 punten. MOP ziet Kampong passeren en staat voorlopig 9e.

Den Bosch – Groningen 4-0 (3-0)

Groningen zal uiteraard met een ‘niets-te-verliezen’-gevoel zijn afgereisd naar Den Bosch. Normaal gesproken hebben promovendi namelijke weinig in te brengen in het Stadion Oosterplas en dat bleek ook zondag weer het geval. De thuisploeg werkte voor rust naar een 3-0 voorsprong, na de thee deed Lidewij Welten met haar 2e treffer van de dag nog een schepje bovenop. De Brabanders blijven 2e, Groningen houdt de 10e plek vast en zal de punten uit andere wedstrijden moeten halen.

‘8 Lieke Hulsen 1-0
’22 Pleun van der Plas 2-0
’25 Lidewij Welten 3-0
’60 Lidewij Welten 4-0

Oranje-Rood – Pinoké 3-0 (2-0)

Oranje-Rood heeft het in het verleden vaak lastig gehad in de wedstrijden met Pinoké, maar zondag was er duidelijk 1 ploeg de baas. De Eindhovense formatie had al na ongeveer een kwartier spelen een gaatje van 2 doelpunten geslagen en na rust zorgde Donja Zwinkels voor de 3e treffer voor OR tegen de Amsterdammers. De ploeg van Toon Siepman herstelt zich van de bittere nederlaag tegen Groningen en vind opnieuw de aansluiting bij de subtop. De Steekneuzen daarentegen hebben hun draai nog helemaal niet gevonden en zijn na 6 wedstrijden nog altijd puntloos.

’12 Yibbi Jansen 1-0
’16 Freeke Moes 2-0
’47 Donja Zwinkels 3-0

Kampong – Hurley 4-1 (2-0)

Kampong presteert tot nu toe wisselvallig. Er was een gelijkspel tegen Laren, maar ook tegen Groningen, een zeperd tegen OR, een stabiele overwinning op Pinoké en zondag versloegen de Utrechters met gemak Hurley. Sophie Bray, Nina Notman, Gabrielle Mosch en Karlijn van der Linden waren verantwoordelijk voor de productie, die ervoor zorgt dat Kampong de sprong maakt van de 9e naar de 7e plek. Hurley daarentegen verliest voor de 3e keer op rij en zakt van plek 6 naar plek 8.

Amsterdam – Bloemendaal 4-0 (3-0)

Tot nu toe heeft de aanwezigheid van Helen en Kate Richardson-Walsh Bloemendaal nog niet de gewenste punten opgeleverd. Ook na 6 wedstrijden blijft de Bloemendaalse teller steken op 0 en de Mussen zullen het de rest van de 1e seizoenshelft zonder het echtpaar, dat op wereldreis gaat, moeten stellen. Ook tegen Amsterdam, zonder Jacky Schoenaker en Kitty van Male, kon Bloemendaal geen potten breken. Het werd een prima overwinning van de hoofdstedelingen, met doelpunten van Ellen Hoog, Julia Müller en Charlotte Vega. Na rust maakte Hoog de 4e.

’11 Ellen Hoog 1-0
’14 Julia Müller 2-0 (sc)
’22 Charlotte Vega 3-0
’38 Ellen Hoog

SCHC – hdm 3-2 (1-1)

Hdm kwam in de buurt van een puntje, maar SCHC ging uiteindelijk ook in hun 6e duel er met de zege vandoor. De bezoekers, het dit seizoen verrassende hdm, pakten brutaal de leiding na 10 minuten spelen via Fay van der Elst. Stichtsche kreeg diverse strafcornermogelijkheden op de gelijkmaker, maar Caia van Maasakker had haar vizier niet op scherp staan. Pas in de 30e minuut schoot Roos Drost de 1-1 binnen, een prachtig backhandschot in het dak van het doel. Vlak na rust passeerde Sarah Jaspers eigenhandig de Haagse defensie en bracht zo Michelle van der Pols in stelling. Demi Lefranc kon voor de 2-2 tekenen na een strafcornerrebound en het goed toepassen van de voordeelregel door de arbitrage. De zege was voor de Bilthovense ploeg, omdat Manouk Verneij in de 62e minuut Clair Verhage vloerde en Van Maasakker de toegekende strafbal verzilverde.

’10 Fay van der Elst 0-1
’30 Roos Drost 1-1
’39 Michelle van der Pols 2-1
’54 Demi Lefranc 2-2
’62 Caia van Maasakker 3-2 (sb)