Round-up Hoofdklasse (D): SCHC vernedert Kampong

SCHC heeft zondagmiddag een flinke dreun uitgedeeld aan Kampong. Stichtse won de derby met maar liefst 7-1. Laren, Amsterdam en Den Bosch wonnen hun duels ook, waardoor de top 4 onveranderd blijft. In de onderste regionen van de ranglijst boekte hdm een belangrijke zege op Bloemendaal.

SCHC – Kampong 7-1 (4-1)

Mocht Kampong het gevoel hebben dat het dit seizoen de strijd met de traditionele top 4 aan kan, dan heeft SCHC daar zondagmiddag waarschijnlijk een einde aan gemaakt. De achterstand van Kampong op nummer 4 Den Bosch bedroeg voorafgaand aan dit duel slechts 2 punten, maar SCHC maakte gehakt van de ploeg uit Utrecht. Het werd 7-1. Stichtse kon weer beschikken over Ginella Zerbo, die een paar weken niet heeft kunnen spelen vanwege haar gebroken vinger. Ze scoorde meteen 2 keer.

Laren – Push 7-1 (3-0)

Het duel tussen de koploper en de hekkensluiter eindigde in een flinke overwinning voor de koploper. Laren won met 7-1. Lieke van Wijk was het meest trefzeker; ze scoorde 3 keer. De andere doelpunten werden gemaakt door Naomi van As, Juliette Hentenaar, Laurien Leurink en Fabienne Roosen.

Pinoké – Amsterdam 0-4 (0-1)

Amsterdam ging niet in de fout tegen Pinoké en bleef in het spoor van Laren. Na 4 minuten maakte Kelly Jonker de openingstreffer, maar daarna haperde de aanvalsmachine van Amsterdam even. Pas in de tweede helft nam de ploeg van Rick Mathijssen verder afstand van de Steekneuzen. Ellen Hoog zette in de 42ste minuut de 0-2 op het scorebord, waarna Eva de Goede in de laatste 7 minuten nog 2 keer scoorde: 0-4.

4. Kelly Jonker 0-1
42. Ellen Hoog 0-2
63. Eva de Goede 0-3
67. Eva de Goede 0-4

Hurley – Den Bosch 0-6 (0-3)

Maartje Paumen zette Kim Lammers op grotere achterstand in het klassement van topscorer aller tijden van de Hoofdklasse. Paumen scoorde 1 keer en staat nu op 320 treffers, terwijl Lammers 318 doelpunten achter haar naam heeft staan. Mede dankzij het doelpunt van Paumen won Den Bosch met 0-6 van Hurley. Sian Keil maakte 2 doelpunten.

Bloemendaal – hdm 0-4 (0-1)

In de strijd tegen degradatie liep hdm verder uit van Bloemendaal. Voorafgaand aan dit zespuntenduel hadden de nummer 9 en de nummer 10 van de ranglijst evenveel punten, maar nu staat hdm er 3 op de Mussen voor. Het duel werd in de tweede helft beslist. Hdm stond toen al op 0-1, waarna Laura Keibel, Pien van Nes en Bente Sluyter er uiteindelijk 0-4 van maakten.

19. Bente Sluyter 0-1
49. Laura Keibel 0-2
53. Pien van Nes 0-3 (sc)
60. Bente Sluyter 0-4

Oranje Zwart – MOP 2-3 (0-0)

In de middenmoot boekte MOP een overwinning op Oranje Zwart. Tot twee keer toe probeerde Oranje Zwart zich terug te knokken van een achterstand en dat lukte bijna. OZ kwam van 0-2 terug tot 1-2 en ook van 1-3 tot 2-3. Fiona Morgenstern maakte beide doelpunten van de Eindhovenaren. Toch hield MOP stand, waardoor de zege naar de ploeg uit Vught ging. Door de overwinning heeft MOP Kampong ingehaald en staat het nu vijfde op de ranglijst, 4 punten achter nummer 4 Den Bosch.

41. Colette de Beaumont 0-1 (sc)
45. Colette de Beaumont 0-2 (sc)
52. Fiona Morgenstern 1-2
62. Pleun van der Plas 1-3
67. Fiona Morgenstern 2-3

Bekijk de stand van de Hoofdklasse Dames.