Spelregel van de Week: De Haagse maai in de Bossche cirkel

In de Spelregelvraag van deze week pakken we een moment erbij van het duel tussen de vrouwen van Den Bosch en hdm, die zondag aan de Oosterplas tegenover elkaar stonden. We lichten een aanval van hdm eruit. De Haagse ploeg is in de aanval, maar maait over de bal heen. Je voelt ‘m al aankomen: wat zou je beslissen? We zien de antwoorden graag verschijnen!


10 Reacties

 1. RobertEngel

  Gevaarlijk spel van HDM. Uitslaan/vrije slag Den Bosh

 2. MichielDeBoer

  Vrije slag Den Bosch!

 3. rutgermeijnen

  Gevaarlijk spel HDM. Vrije bal DB

 4. bob-smits

  vrije slag Den Bosch

 5. Eelco Houwink

  Nou oeioeioei zeg - als dat al gevaarlijk is dan snel de EHBO erbij. En deze winter je GVB gaan halen en overstappen op golf

 6. Julia van Kollenburg

  In de meeste wedstrijden zou gefloten worden voor een vrije slag voor Den Bosch. Alleen als het criterium gevaarlijk spel is ben ik van mening dat het niet echt gevaarlijk is in dit geval.

 7. Hein Stoops

  Onkunde, wissel…

 8. murcert

  Als ze bal raakt en scoort geeft elke scheidsrechter een doelpunt, als ze hem niet raakt wordt er vaak gefloten voor gevaarlijk spel (dat is vermoed ik ook het antwoord waar men naar op zoek is). Maar waarom maakt het voor het wel of niet gevaarlijk spel zijn uit of je de bal raakt?

 9. arthur-linssen

  Goed punt. Het gaat volgens mij om controle. Als je de bal raakt heb je vaak controle (het is overigens goed te zien of men zomaar loopt te maaien of dat het een gecontroleerde beweging is) en als je hem niet raakt zwaai je vaak gevaarlijk door met je stick. Ongecontroleerd. Daarom wordt dan vaak afgefloten. Of je scoort of niet lijkt me minder relevant.

 10. hielkestruben

  Gevaarlijk spel HDM. Zie de geschrokken reactie van speelster DB die op enkele centimeters van haar hoofd de stick van de HDM speelster voorbij ziet komen. Vrije slag DB.


Wat vind jij? Praat mee...