Topscorers: koploper Yibbi Jansen op magische grens van honderd

Yibbi Jansen is sinds dit weekend in haar eentje koploper van het topscorersklassement. De cornerspecialist van SCHC pushte tweemaal met scherp in de topper tegen Amsterdam en is daardoor met tien goals de beste schutter van het land.

Jansen is bovendien bijzonder dicht bij de feestelijke grens van honderd Hoofdklasse-doelpunten in haar totale loopbaan. De Brabantse staat nu op 99 competitiegoals, 59 namens SCHC en 40 voor Oranje-Rood. Komende zaterdag, tegen HDM, kan zij dus een mijlpaal bereiken.

Achter Jansen staat haar teamgenote Ginella Zerbo, die zondag weer een van groot belang was voor SCHC. De spits prikte vlak voor tijd de 3-2 in het Amsterdamse doel, waardoor zij nu op negen treffers staat. Pien Dicke, inderdaad ook van SCHC, completeert de top drie. Zij scoorde niet en blijft daardoor staan op acht doelpunten.

Een eervolle vermelding gaat deze week uit naar Lola Riera, het Spaanse cornerkanon van HGC. De vlijmscherpe Valenciaanse heeft de afgelopen vijf duels telkens gescoord.

SPEELSTER CLUB VD SC SB TOT.
Yibbi Jansen SCHC 1 7 2 10 (+2)
Ginella Zerbo SCHC 8 1 9 (+1)
Pien Dicke SCHC 8 8
Frédérique Matla Den Bosch 4 3 7 (+1)
Gitte Michels Hurley 5 2 7 (+2)

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers in de Hoofdklasse Dames

Duco Telgenkamp. Foto: Willem Vernes

Tulp Hoofdklasse Heren

Bij de mannen viel de productiviteit op van Duco Telgenkamp. Net als vorige week schoot de spits van Kampong tweemaal met scherp. Na Rotterdam maakte ook Pinoké kennis met de trefzekerheid van de Haagse aanvaller, die in de zomer overkwam van HDM. Telgenkamp vijzelde hierdoor zijn totaal op naar tien goals, waardoor hij gedeeld tweede staat in het totaalklassement.

Die tweede plek deelt Telgenkamp met zijn ploeggenoot Jip Janssen, zondag één keer succesvol in de 4-3 zege op tegen Pinoké. Jeroen Hertzberger scoorde niet tijdens de 3-1 overwinning van Rotterdam op Klein Zwitserland, maar is nog altijd met afstand koploper op de topscorersranglijst.

SPELER CLUB VD SC SB TOT.
Jeroen Hertzberger Rotterdam 6 8 2 16
Jip Janssen Kampong 0 9 1 10 (+1)
Duco Telgenkamp Kampong 9 1 0 10 (+2)
Aki Käppeler KZ 0 9 0 9
Alexander Hendrickx Pinoké 0 9 0 9

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers


Wat vind jij? Praat mee...