Round-up HK (D): Hurley op vierde plaats, zege Bloemendaal

Op de elfde speeldag in de Hoofdklasse Dames is Hurley gestegen naar de vierde plaats na de 1-0 winst in Den Haag op HDM. Bloemendaal boekte een belangrijke zege op concurrent Tilburg (2-0) en HGC was in de derby te sterk voor Klein Zwitserland (1-0). Amsterdam versloeg op eigen veld Rotterdam met 3-0.

HDM – Hurley 0-1

Met haar achtste doelpunt van het seizoen bezorgde Gitte Michels Hurley de zege op HDM. Bovendien klom de ploeg van coach Robbert van de Peppel naar een vierde plaats op de ranglijst ten koste van de buren van Pinoké, die ook HGC voor moeten laten gaan in de Hoofdklasse. Het was voor HDM de tweede nederlaag in de laatste drie competitieduels.

18. Gitte Michels 0-1 (sc)

HDM–Hurley (0-1). Foto: Anne Mieke Achterhuis

HDM–Hurley (0-1). Foto: Anne Mieke Achterhuis

HDM–Hurley (0-1). Foto: Anne Mieke Achterhuis

HDM–Hurley (0-1). Foto: Anne Mieke Achterhuis

Bloemendaal – Tilburg 2-0

Na de verrassende puntendeling met koploper SCHC vorige week pakte Bloemendaal zondag de volle buit. Promovendus Tilburg werd op ’t Kopje met 2-0 verslagen. De Argentijnse Maria Granatto maakte beide doelpunten. Bloemendaal steeg een positie naar plek acht ten koste van Tilburg, dat nu negende staat na de derde nederlaag op rij.

20. Maria Granatto 1-0 (sc)
34. Maria Granatto 2-0

Maria Granatto is dolblij met haar tweede treffer voor Bloemendaal tegen Tilburg. Foto: Koen Suyk

HGC – Klein Zwitserland 1-0

HGC had het in eigen huis lastig tegen de nog puntloze hekkensluiter Klein Zwitserland. Margot van Geffen reageerde attent in een rebound na een strafcorner en was zodoende verantwoordelijk voor het enige doelpunt in de Haagse derby. HGC steeg naar een vijfde plaats op een punt achterstand op de nieuwe nummer vier Hurley. Klein Zwitserland bleef ook na elf competitiewedstrijden met lege handen achter.

20. Margot van Geffen 1-0 (sc)

Amsterdam – Rotterdam 3-0

Na twee zeges reisde Rotterdam met zelfvertrouwen af naar het Wagener Stadion. Tegenstander Amsterdam kende een lastige week met een doelpuntloos gelijkspel tegen de buren van Hurley vorige week zondag en de uitschakeling afgelopen donderdag in de Gold Cup door Den Bosch. Met twee doelpunten in het eerste kwart legde Amsterdam de basis voor de zege op Rotterdam. Filiz Tuzgöl was twee keer trefzeker voor de nummer twee uit de Hoofdklasse. Rotterdam blijft elfde.

11. Filiz Tuzgöl 1-0
15. Stella van Gils 2-0
54. Filiz Tuzgöl 3-0

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het tweede deel van de elfde speeldag in de Hoofdklasse Dames


Wat vind jij? Praat mee...